studyinturkeyways

در این مطلب بصورت جامع روش های تحصیلی در مقاطع مختلف دبیرستان، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری آورده شده است و اگر قصد دارید در مقطع خاصی مشغول به تحصیل شوید باید اطلاعاتی در مورد آن مقطع بدانید.

نقشه راه تحصیل در ترکیه

فهرست عناوین

در سالهای اخیر تمایل دانش آموزان به انتخاب رشته در گروه علوم تجربی با هدف شرکت در کنکور و قبولی در رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی و … بسیار زیاد شده به گونه ای که در کنکور سال جاری بیش از ۱۳۹۱۰۰۰ نفر شرکت نمودند، شگفت انگیز اینکه ۶۳.۵ درصد شرکت کنندگان (۸۸۳۶۶۳ نفر) در رشته علوم تجربی شرکت نموده و تنها ۱۴ درصد در رشته های ریاضی و فنی شرکت نمودند. با این آمار باید توجه داشت ظرفیت پذیرش دانشگاههای علوم پزشکی دولتی، غیر انتفاعی، پردیسها و … حدود ۴۰۰۰۰ نفر می باشد. با محاسبه ای ساده در می یابیم که شانس قبولی در رشته های پزشکی، دندان و دارو در حدود ۰.۵ درصد می باشد. یعنی از هر ۲۰۰ نفر یک نفر. در این شرایط و علاقمندی دانش آموزان به ادامه تحصیل در این رشته ها می بایست ظرفیت های جدیدی ایجاد گردد. کشورهای روسیه، ترکیه، چین، اوکراین … نسبت به جذب دانش آموزان ایرانی فعال شده و این بازار را نمی خواهند از دست دهند. در این میان کشور ترکیه با توجه به همسایگی و نزدیکی فرهنگی بیش از بقیه خودنمائی می کند و خود را یکی از کشور های پیشرو در حوزه آموزش پزشکی میداند. این کشور با دارا بودن بیش از ۲۰۰ دانشگاه می تواند ظرفیت مناسبی برای جامعه هدف ایرانی باشد. با این مقدمه به آگاهی شما عزیزان می رسانم مجموعه توران پارس بعنوان تسهیل کننده این فرآیند نسبت به برگزاری دوره های آمادگی آزمون SAT& YOS(برای اطلاع از جزئیات این آزمون اینجا را کلیک کنید) همزمان در تهران و آنکارا اقدام نموده. احتمال پذیرش در دانشگاههای معتبر دنیا و مورد تائید ایران با آزمون sat و اخذ نمره مطلوب، بالای ۹۰ درصد می باشد، و این امکان برای دانش آموز فراهم میگردد تا به اهداف از پیش تعیین شده خود برسد.

چرا دانشگاههای ترکیه

دانشگاههای ترکیه در سال های گذشته اعتبار علمی بالایی در مجامع بین المللی کسب نموده اند به گونه ای که مدارک علمی این دانشگاهها در کلیه کشورهای دنیا شناخته شده می باشد. در رشته پزشکی پس از فارغ التحصیلی کارت طبابت بین المللی اعطا می گردد. در کلیه رشته ها برای دانشجویان ممتاز امکان بورسیه شدن توسط سازمانها و مؤسسات آموزش آمریکایی و اروپایی میسر می باشد و حتی در برخی دانشگاهها از ترم دوم به بعد می توان به صورت انتقالی به دانشگاههای امریکا در همان رشته و ترم تحصیلی منتقل گردید.

همچنین مزیت های تحصیل در ترکیه موجب شده است در سال های اخیر متقاضیان بسیاری، علاقه مند به تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه شوند. هزینه تحصیل مناسب ، دانشگاه های معتبر پزشکی ترکیه ، نزدیکی به ایران و اروپا ، امکانات رفاهی و آموزشی از جمله این مزیت هاست.
ترکیه کشوری زیبا و کوهستانی است که در دو قاره اروپا و آسیا قرار گرفته است. بخش اعظم آن در قسمت آسیایی و بخش کوچکی از آن در جنوب قاره اروپا قرار دارد. جمعیت کشور ترکیه در حال حاضر چیزی در حدود ۸۳ میلیون نفر است. دین اکثریت مردم این کشور اسلام است و اغلب پیرو مذهب سنی هستند. یکی از سیاست های این کشور آن است که با به وجود آوردن امکانات مناسب برای تحصیل دانشجویان بین المللی, متقاضیان کوشا و علاقه مند به تحصیل را به این کشور جذب نماید. جالب است بدانید سالانه ۲۰ درصد ظرفیت دانشگاههای دولتی ترکیه به دانشجویان بیگانه یا بین المللی اختصاص داده میشود. این فرصت بسیار خوبی برای دانش آموزان ایرانی هست تا شانس خود را در این کشور برای رشته های پزشکی، دندان، دارو، حقوق و مهندسی امتحان کنند.
نکته بسیار حائز اهمیت اینکه در بین متقاضیان دانشجویان کشورهای ایران، آذربایجان، روسیه، قبرس شمالی، آمریکا، عراق، سوریه، افعانستان، سومالی و … مشاهده میشوند، این در حالی است که بر اساس تحقیقات تیم توران پارس سطح دانش و مهارت ایرانیان بسیار بالاتر از سایر کشورهای ذکر شده می باشد. به عنوان مثال برای شرکت در آزمون sat و yos آزمون ریاضی از مهمترین بخشها می باشد. ایرانیان عزیز در ریاضی با توجه به تمرکز تحصیل تئوری از سطح ریاضی بالای برخوردار هستند. و آشنائی با مباحث حد، مشتق، انتگرال، دیفرانسیل، تابع، انواع معادله و … جزئی ار مباحث درسی دوره متوسطه می باشد. این در حالی است که سخت ترین مباحث و سئوالات آزمونها در سطح کلاس دهم و یازدهم ایران می باشد.
در مورد زبان انگلیسی تنها ضعف دانش آموزان ایرانی در قسمت خواندن و نوشتن یا همان reading & writing می باشد. که با ۶۰۰ ساعت آموزش، نکته و تست این موضوع نیز برطرف شده و شانس قبولی هم میهنان عزیز بسیار بیشتر از سایر متقاضیان می باشد. برای روشن شدن موضوع و تعداد پذیرفته شدگان اسامی پذیرفته شدگان دانشگاه حاجت تپه در سال ۲۰ – ۲۱ را در PDF زیر گذاشته ام. بررسی و تحلیل کنید. بیش از ۴۵ نفر از پذیرفته شدگان در تاپ ترین رشته ها در این دانشگاه، ایرانیان عزیز می باشند. دانشگاه حاجت تپه نیز بهترین دانشگاه در ترکیه در رشته های پزشکی و دندان می باشد.
از آنجاکه با توجه به اعتبار بالای دانشگاه های ترکیه در جهان متقاضیان تحصیل در این کشور با آزمون ها ورقابت هایی روبرو می شوند، باید قبل از ورود خود را آماده نمایند. از جمله رشته های پر طرفدار در ایران, ترکیه و جهان رشته پزشکی و دندانپزشکی است که با توجه به اعتبار این مشاغل در تمام کشور های جهان همواره برای ورود به این رشته های رقابت هایی گاه سخت وجود دارد. هر ساله دیده می شود دانش آموزانی که از سطح آموزشی بسیار خوبی نیز برخوردارند در کنکور پزشکی ایران پذیرفته نشده و نمی توانند وارد این رشته ها شوند، لذا ادامه تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه و دیگر رشته های مشابه می تواند موقعیت مناسبی برای این عزیزان باشد.

راههای ورود به دانشگاه در کشور ترکیه

ورود به دانشگاه از مقطع دیپلم دبیرستان به بعد همانند ایران منوط به شرکت و قبولی در کنکور سراسری کشور ترکیه می باشد و در مقاطع بالاتر بستگی به ضوابط و قوانین هر دانشگاه دارد. با توجه به سطح معلومات دبیرستانی و هوش سرشار دانش آموزان ایرانی در مقایسه با داوطلبان سایر کشورهای منطقه و همچنین اعتبار علمی بسیار بالای دانشگاههای ترکیه، هزینه های تحصیلی و هزینه های زندگی پائین این کشور نسبت به کشورهای اروپائی، برگزاری آزمون به زبان انگلیسی و ترکی استانبولی، سهل الوصول بودن تردد به کشور ترکیه و عوامل بسیاری از این قبیل فرصت استثنایی برای داوطلبین ایرانی مهیا شده است تا با شانس قبولی بالا امکان ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر کشور ترکیه نصیبشان گردد. در اینجا شرایط کلی نحوه ورود ، آزمونهای لازم، نحوه اعطای بورسیه و… در ادامه به طور کامل توضیح خواهم داد.

نحوه پذیرش :

۱-نحوه پذیرش از مقطع متوسطه :

– بر اساس شرط معدل در برخی از دانشگاههای خصوصی
– بر اساس آزمون های ورودی (YÖS- SAT) دانشگاههای دولتی

۲- نحوه پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری :

بر اساس آزمونهای ورودی از قبیل ALES- GRE-TÖMER- IELTS- TOFEL-YDS
پذیرش بدون آزمون پزشکی،دندان پزشکی و داروسازی :
پذیرش به این روش اکثرا در دانشگاههای خصوصی و برخی دانشگاههای دولتی امکان پذیر است. لذا با توجه به شرایط، دانشگاه و رشته، متقاضیان محترم تحصیل در دانشگاههای ترکیه بدون آزمون میتوانند با کارشناسان توران تماس حاصل نموده و پس از تهیه مدارک نسبت به ثبت پذیرش دانشجویان اقدام گردد.

شهریه دانشگاه های ترکیه چقدر است؟

بسیاری از شما عزیزان در خصوص میزان شهریه دانشگاههای ترکیه سئوال های زیادی پرسیده اید. در اینجا سعی میکنم توضیح کاملی در این مبحث ارائه دهم. قبل از هر چیز توجه داشته باشید با توجه به اینکه دانشگاههای خصوصی ترکیه از هیچ حمایت مالی دولتی برخوردار نمی باشند. مجبور به دریافت شهریه های بالا به منظور تامین هزینه های خود می باشند. پس چنانچه مایل به ادامه تحصیل بدون آزمون می باشید. خودتون رو برای یک شهریه سنگین آماده کنید.
دانشگاههای دولتی بسته به نوع دانشگاه و رشته از حمایت های مالی برخوردار هستند. این حمایتها برای دانشجویان بومی طراحی شده و در گاهی اوقات دانشجویان ترکیه بدون پرداخت شهریه و شاید با کمک هزینه تحصیلی در راستای سیاستهای حمایتی دولت ترکیه در خصوص تحصیل آسان پذیرش بگیرند. خب حالا دانشجویان خارجی می بایست جبران برخی از هزینه های دانشگاههای دولتی را بکنند. البته هزینه دریافتی از دانشجویان در مقابل هزینه دانشگاههای خصوصی خیلی پائین و بر مبنای لیر ترکیه است.

مدارک لازم در مقاطع مختلف:

کارشناسی :

• ترجمه رسمی ریز نمرات دبیرستان
• ترجمه رسمی دیپلم دبیرستان تجربی يا رياضی
• ترجمه رسمی ریز نمرات پیش دانشگاهی
• ترجمه رسمی مدرک موقت يا دائم پیش دانشگاهی
• صفحه اول پاسپورت یا ترجمه رسمی شناسنامه
• یک قطعه عکس
• آدرس کامل پستی وشماره تلفن

شرایط اخذ پذیرش ارشد و دکتری از دانشگاههای ترکیه

کارشناسی ارشد:

• داشتن مدرک لیسانس از دانشگاههای دولتی یا آزاد ایران و هر دانشگاهی که وزارت علوم ویا بهداشت ایران تایید بکند.
• داشتن مدرک GRE با حداقل نمره ۷۰ یا مدرک ALES با حداقل نمره ۵۰
• داشتن مدرک تافل با حداقل نمره ۷۰ یا ۵۰ ازآزمون YDS
• البته بعضی از دانشگاه ها در مقطع ارشد مدرک زبان انگلیسی نمی خواهند.
• داشتن مدرک زبان ترکی TOMER با حداقل نمره ۷۰
• اسکن مدرک لیسانس به همراه ریز نمرات، ترجمه انگلیسی یا ترکی استانبولی
• اگر مدرک کارشناسی شما ناپیوسته است باید مدرک فوق دیپلم و ریزنمرات، ترجمه انگلیسی یا ترکی استانبولی را نیز ارسال نمائید.
• اسکن یک قطعه عکس ۴*۳ الزامی
• اسکن پاسپورت صفحه اول توجه اسکن پاسپورت باید دوصفحه با هم اسکن شود
• ذکر نام انگلیسی رشته های مورد نظر به ترتیب اولویت
• اسکن مدرک زبان تافل یا yds
• ذكر رزومه کاری (پروژه و تحقیق و….)
• اسکن برگه معرفی استاد حداقل دو نفر
• ذکر دقیق آدرس پستی و شماره تماس
داوطلبین محترم باید اصل کلیه مدارک ارسالی فارسی و انگلیسی را هنگام ثبت نام در دانشگاه به همراه خود داشته باشند.

دکتری:

• داشتن مدرک فوق لیسانس از دانشگاههای دولتی یا آزاد ایران ویا هر دانشگاههای که وزارت متبوع اش در ایران تایید کرده باشد.
• داشتن مدرک GRE با حداقل نمره ۷۰ یا مدرک ALES با حداقل نمره ۶۰
• داشتن مدرک تافل با حداقل نمره ۷۰ یا نمره ۵۵ از آزمون YDS
• داشتن مدرک زبان ترکی TOMER با حداقل نمره ۷۰
• اسکن مدرک لیسانس و فوق لیسانس به همراه ریز نمرات ( ترجمه انگلیسی یا ترکی استانبولی(
• اگر مدرک کارشناسی شما ناپیوسته است باید مدرک فوق دیپلم و ریزنمرات ( ترجمه انگلیسی یا ترکی استانبولی) را نیز ارسال نمائید.
• اسکن یک قطعه عکس ۴*۳ الزامی
• اسکن پاسپورت صفحه اول توجه اسکن پاسپورت باید دوصفحه با هم اسکن شود
• ذکر نام انگلیسی رشته های مورد نظر به ترتیب اولویت
• اسکن مدرک زبان تافل یا YDS
• ذكر رزومه کاری، پروژه، تحقیق و….
• اسکن برگه معرفی استاد حداقل دو نفر
• ذکر دقیق آدرس پستی و شماره تماس
داوطلبین محترم باید اصل کلیه مدارک ارسالی فارسی و انگلیسی را هنگام ثبت نام در دانشگاه به همراه خود داشته باشند.
شرایط تحصیل در رشته های تخصصی پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه برای پزشکان عمومی
متقاضیان تحصیل در مقاطع تخصصی پزشکی در ترکیه باید در آزمونی بنام آزمون توس TUS شرکت کنند این آزمون هر سال در دو نوبت در ماههای آوریل و سپتامبر در شهرهای مختلف ترکیه بسته به انتخاب دانشجو برگزار میگردد.

بورسیه تحصیلی در ترکیه

شروع ثبت نام بورس تحصیلی ترکیه

طبق روال سالهای گذشته، امسال هم دولت ترکیه از نقاط مختلف جهان دانشجو پذیرش نموده و برای کسانیکه با درخواست آنها موافقت کند پذیرش خواهد داد. این افراد، بدون اینکه وارد امتحان کنکور شوند می توانند مستقیما راهی دانشگاه مورد نظر خود در یکی از شهرهای ترکیه گردند و بدون اینکه هزینه ای به عنوان شهریه برای دانشگاه، خوابگاه، تغذیه و یا نوشت افزار پرداخت کنند براساس مقطعی که در آن تحصیل خواهند کرد ماهیانه ای مابین ۷۰۰ الی ۱۴۰۰ لیره ترک از سازمان بورسهای ترکیه دریافت کنند که برای گذراندن یک زندگی دانشجویی در ترکیه ارقام مناسبی است.
(دریافت کنندگان بورس، در صورت فقدان قدرت تکلم به زبان ترکی استانبولی و مدرک زبان مربوطه، به مدت یک سال به صورت بورس، آموزش زبان ترکی دریافت خواهند کرد).

شرایط کلی دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه :

• داوطلبی که برای اخذ بورس تحصیلی ترکیه در یک مقطع تحصیلی اقدام می نماید، باید یک مقطع قبل آن را گذرانده یا این که تا آخر سال تحصیلی همان سال به اتمام برساند.
• داوطلب تابعیت ترکیه نداشته باشد.
• داوطلب از دانشگاه دیگری در ترکیه پذیرش نداشته باشد .
• معدل مورد قبول برای داوطلبان رشته های پزشکی ۱۸ می باشد.

مدارک لازم :

• دانشنامه یا گواهی موقت از آخرین مدرک تحصیلی و یانامه مبتنی بر فارغ التحصیلی تا پایان سال از مرکز عالی تحصیلی.
• کارت شناسایی معتبر، کارت ملی یا گذرنامه
• ریز نمرات.
• چکیده پایان نامه تحصیلی برای دانشجوبان ارشد و دکتری.
• مقالات چاپ شده در صورت دارا بودن
• برگه قبولی از آزمون هایی نظیر:
• TOFEL- IELTS – GMAT- GRE – ALES – SAT- YOS
• معرفی نامه ازدو نفر از اساتید برای دانشجویان.
• مدارک وگواهینامه های علمی وتجربی درصورت دارا بودن.
• یک قطعه عکس
توجه : دارا بودن هر یک از مدارک بالا میتواند شانس قبولی دانشجو را بیشتر کند به عنوان مثال کارنامه آزمون یوس یا آلس با یک رتبه خوب میتواند احتمال قبولی از بورسیه را بالا ببرد یا دارا بودن تافل و یا تومر نیز میتواند همان نقش را برای قبولی دانشجو ایفا کند .
• ارزشیابی و اطلاع رسانی :
• بررسی مدارک و سابقه تحصیلی داوطلب.
• دعوت به مصاحبه حضوری در سفارت ترکیه از طریق آدرس ایمیل و شماره تلفن.

تاریخ ثبت نام :

• مقطع فوق لیسانس و دکتری ۱۶ بهمن ماه تا ۱۴ اسفند ماه
• لیسانس، پزشکی و رشته های مرتبط : ۲۷ فروردین تا ۲۴ اردیبهشت

شرایط سنی :

• لیسانس: ۲۱ سال
• فوق لیسانس: ۳۰ سال
• دکترا: ۳۵ سال

شرط معدل :

• لیسانس: بالاتر از ٧٠٪ یعنی ١۴ از ٢٠
• فوق لیسانس،دکترا: بالاتر از ٧۵٪ یعنی ١۵ از ٢٠
• پزشکی: بالاتر از ٩٠٪ یعنی ١٨ از ٢٠
کمک هزینه تحصیلی ماهیانه :
• لیسانس ٧٠٠ ماهیانه
• فوق لیسانس ٩۵٠ لیر ماهیانه
• دکترا ١۴٠٠ لیر ماهیانه
• تحقیقاتی ٣٠٠٠ لیر ماهیانه

دیگر امکانات و خدمات رفاهی :

• خوابگاه رایگان
• شهریه رایگان
• کالج ترکی رایگان
• هزینه رفت و برگشت رایگان یکبار در سال به کشور مبدا ( رفت و برگشت)
برای کسب اطلاعات بیشتراز نحوه ارسال مدارک و ثبت نام بورسیه با کارشناسان توران آکادمی تماس حاصل فرمائید.

مقاطع تحصیل در دانشگاه های ترکیه

دانش آموزان پس ازبه اتمام رساندن دوره ی دبیرستان می توانند بر اساس نتیجه آزمون ورودی دانشگاه و انتخاب رشته ی انجام شده در یکی از دانشگاههای دولتی و یا خصوصی به تحصیلات خود ادامه دهند. مقاطع تحصیلی در دانشگاههای ترکیه عبارتند از:
• مقطع کاردانی
• مقطع کارشناسی
• مقطع کارشناسی ارشد
• مقطع دکترا
• مقطع فوق دکترا

مقطع کاردانی :
طول دوره ی تحصیل در مقطع کاردانی ۲ سال می باشد.دانشجویان مقطع کاردانی پس از به اتمام رساندن دوران تحصیل فارغ از نیاز به به شرکت در آزمون دیگر موفق به اخذ مدرک تحصیلی خود می گردند.
مقطع کارشناسی :
طول دوره ی تحصیلی در مقطع کارشناسی عموما ۴ سال می باشد. مدت تحصیل در دانشکده دندانپزشکی ۵ سال و در دانشکده ی پزشکی ۶ سال می باشد.
مقطع کارشناسی ارشد :
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد به دو گروه کارشناسی ارشد آموزش محور و کارشناس ارشد پژوهش محور تقسیم می شود.مدت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آموزش محور معمولاً ۲ سال و در مقطع کارشناسی ارشد پژوهش محور ۱.۵ سال می باشد.مدت تحصیل در مقطع تحصیلی دکترا نیز ۴ سال می باشد.

مقطع دکتری :
طول دوره دکتری Phd چهار سال می باشد. تعداد واحدهای لازم برای گذراندن در این مقطع عموماً بین ۲۰ تا ۳۰ واحد می باشد که باید در نیمی از طول مدت تحصیل گذرانده شوند و بقیه دوره به گذراندن پایان نامه اختصاص دارد. زبان تدریس در دوره های فوق لیسانس و Phd ، ترکی یا انگلیسی می باشد.

دانشجوی ویژه (Özel Öğrenci) در ترکیه ویژه مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا

در سالهای اخیر طبق تصمیم “مرکز سنجش انتخاب و جابجایی” (ÖSYM) ترکیه ، در برخی از دانشگاه های ترکیه سیستمی به نام سیستم دانشجویی ویژه برای جلوگیری از اتلاف وقت دانشجویان در نظر گرفته شده است . طبق این قانون دانشجویانی که دوره تحصیلی خود را به پایان رسانده اند اما برای ثبت نام در مقطع بالاتر مدارک کافی ندارند، بطور مثال اگر دانشنامه آنها حاضر نشده است یا در آزمون آلس (ALES) امتیاز قابل قبول را کسب نکرده اند، میتوانند با استفاده از ظرفیت دانشجوی ویژه ی (Özel) دانشگاه مورد نظر خود، بدون اتلاف وقت در کلاس های درس شرکت کنند .
به این صورت که دانشجویان درس های مورد نظر خودرا انتخاب کرده وبه تایید رئیس دانشکده مربوطه میرسانند و با پرداخت هزینه تعین شده توسط دانشگاه در کلاس ها شرکت میکنند و در طول ترم نیز میتوانند نسبت به تکمیل مدارک خود برای ثبت نام نهایی اقدام کنند . اگر در درس انتخابی خود نمره قابل قبول دریافت کردند پس از تکمیل مدارک و ثبت نام نهایی در دانشگاه ، میتوانند دروس پاس شده در دوره دانشجویی ویژه خود را تطبیق دهند .
لازم به ذکر است که بسته به سیاست آموزشی دانشگاه ها تعداد درسهایی که میتوانند تطبیق دهند محدود میباشد، در ثانی تنها دو ترم میتوانند به عنوان دانشجوی ویژه در کلاس ها شرکت کنند . از طرفی واحد هایی که در این دوره پشت سر گذاشته اند تنها در صورتی تطبیق داده میشود که کمیسیون دانشگاه محتوای آن را با رشته ای که دانشجو ثبت نام کرده است مرتبط بدانند این بدین معنی است که اگر قصد استفاده از این فرصت را دارید درس ها را نسبت به رشته ای که علاقه مند به تحصیل آن هستید انتخاب کنید .
دانشجویانی که به عنوان دانشجوی ویژه ثبت نام کنند از هیچ گونه حقوق و مزایای دانشجویی که دولت ترکیه به دانشجویان اعطا میکند نمیتوانند استفاده کنند و دانشجوی رسمی به حساب نمی آیند . به همین دلیل دانشجویان غیر ترک نمیتوانند اقامت دانشجویی این کشور را دریافت کنند.

مقطع فوق دکتری:

در کشور ترکیه ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی فوق دکترا مقدور بوده و مدت تحصیل به تناسب دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت می باشد.

تقویم آموزشی :

در کشور ترکیه یکسال تحصیلی متشکل از دونیمسال تحصیلی پائیز و بهار می باشد. افزون بر این دو نیمسال در برخی از دانشگاهها ترم تابستانی نیز برگزار می گردد.

سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه :

سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه کاملاً مطابق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا بوده و دروس به صورت ترمی-واحدی ارائه می گردد. زبان آموزشی بسته به دانشگاه و رشته، انگلیسی، فرانسه، آلمانی و یا ترکی خواهد بود. تقویم آموزشی دانشگاه های ترکیه تقریباً همانند دانشگاه های ایران می باشد. بدین ترتیب که شروع ترم پائیز از ماه اکتبر و انتهای ژانویه و ترم بهار از فوریه آغاز و در ماه ژوئن به انتها خواهد رسید و ترمهای تابستانی از جولای تا آگوست خواهد بود. در دانشگاه های کشور ترکیه در کنار دانشجویان بومی، دانشجویان خارجی و دانشجویانی که از طریق طرح جابجایی دانشجو مابین دانشجویان دانشگاههای طرف قرارداد به این کشور عزیمت نموده اند به تحصیلات خود ادامه می دهند.
بر اساس داده های سال ۲۰۱۴ ، در کشور ترکیه مجموعا ۱۹۶ دانشگاه متشکل از ۱۲۳ دانشگاه دولتی و ۷۳ دانشگاه اوقاف فعالیت می کنند. اکثر این دانشگاه ها در کلان شهرهایی مانند استانبول – آنکارا و ازمیر واقع شده اند. از بین این دانشگاهها دانشگاه BOĞAZİÇİ واقع در شهر استانبول در رتبه بندی برترین دانشگاههای سال ۲۰۱۴-۲۰۱۳ ، در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر و دانشگاه های
İSTANBUL TEKNİK – ODTÜ – BİLKENT و KOÇ در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر قرار دارند. در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا نیز ۱۰ دانشگاه دیگر ازجمله دانشگاه HACETTEPE قرار دارند.
زبان آکادمیک دانشگهای کشور ترکیه نسبت به رشته های گوناگون متفاوت می باشد ولی معمولا تدریس به زبان ترکی – انگلیسی و یا به هر دو زبان صورت می پذیرد. همچنین دانشگاه هایی که آموزش به زبان فرانسوی و یا آلمانی صورت می پذیرد نیز وجود دارد. همچنین متناسب با زبان تدریس ، در دانشگاه دوره های کالج آمادگی زبان خارجی از سوی دانشگاه برگزار می گردد. برای دانشجویان خارجی دوره های آمادگی زبان ترکی نیزبرگزار می گردد.

اعتبار علمی:

دانشگاههای ترکیه در سال های گذشته اعتبار علمی بالایی در مجامع بین المللی کسب نموده اند به گونه ای که مدارک علمی این دانشگاهها در کلیه کشورهای دنیا شناخته شده می باشد. در رشته پزشکی پس از فارغ التحصیلی کارت طبابت بین المللی اعطا می گردد. در کلیه رشته ها برای دانشجویان ممتاز امکان بورسیه شدن توسط سازمانها و مؤسسات آموزش آمریکایی و اروپایی میسر می باشد و حتی در برخی دانشگاهها از ترم دوم به بعد می توان به صورت انتقالی به دانشگاههای امریکا در همان رشته و ترم تحصیلی منتقل گردید.

 

 

 

گروه الف – ممتاز

  1. دانشگاه بیلکنت
  2. دانشگاه بغازیچی
  3. دانشگاه حاجت تپه
  4. دانشگاه فنی خاورمیانه
  5. دانشگاه کوچ
  6. دانشگاه فنی خاورمیانه
  7. دانشگاه سابانجی

گروه ب – خوب

  1. دانشگاه آنکارا
  2. دانشگاه دوکوز ایلول
  3. دانشگاه اژه
  4. دانشگاه قاضی
  5. دانشگاه ارجیس
  6. دانشگاه استانبول
  7. دانشگاه چوکوروا
  8. دانشگاه مارمارا
  9. دانشگاه ییلدیز تکنیک
  10. دانشگاه چانکایا
  11. دانشگاه استانبول تکنیک
  12. دانشگاه کارابوک

گروه ج – متوسط

  1. دانشگاه الوداغ
  2. دانشگاه کاراتای
  3. دانشگاه رجب طیب اردوغان
  4. دانشگاه آکدنیز
  5. دانشگاه آنادولو
  6. دانشگاه آتیلیم
  7. دانشگاه باهچه شهیر
  8. دانشگاه عثمان قاضی
  9. دانشگاه بیلگی
  10. دانشگاه آیدین
  11. انستیتو تکنولوژی ازمیر
  12. دانشگاه اقتصاد ازمیر
  13. دانشگاه کادیرحاص
  14. دانشگاه قوجاییلی
  15. دانشگاه اوندوکوز مایس
  16. دانشگاه اوزیین
  17. دانشگاه ساکاریا
  18. دانشگاه سالیک
  19. دانشگاه قاضی آنتپ
  20. دانشگاه یدی تپه

 

نکته قابل توجه این که بعد از دانشگاههای انگلیس، بیشتر دانشگاههای ترکیه از سطح بالایی در بین کشورهای اروپایی برخوردار هستند و همچنین دانشگاه ها به منظور ارتقاء علمی خود با دانشگاه های معتبر جهان همکاری مستقیم دارند. به عنوان مثال دانشگاه حاجت تپه ترکیه با دانشگاه هاروارد ارتباط مستقیمی دارد.

امکانات دانشگاهی و خوابگاهی:

به طور کلی دانشگاههای ترکیه دارای امکانات وسیع و مناسبی از جهت فضای آموزشی، امکانات کتابخانه ای، اینترنتی و تجهیزات آزمایشگاهی، لوازم و زمین های ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره می باشند. اکثر دانشگاهها دارای امکانات خوابگاهی با هزینه بسیار اندک می باشند و با وجود اینکه دانشگاه ها از پیش تعهدی جهت خوابگاه ارائه نمی نمایند لیکن در سالهای گذشته معمولاً امکان استفاده از خوابگاه برای دانشجویان ایرانی میسر بوده است.

ثبت نام برای تحصیل در دبیرستان های ترکیه

برای ثبت نام در مدارس ترکیه ای  باید مدارک آموزشی و اقامتی داشته باشید. هزینه ثبت نام بر اساس مدرسه و امکانات آن متفاوت می باشد . همچنین هزینه تحصیل یا به صورت کامل و یا قسطی می باشد . یکی دیگر از شرایط تحصیل در ترکیه ، اقامت داشتن والدین در ترکیه می باشد . همچنین معادل سازی مقطع تحصلی دانش آموزتان باید قبل از ثبت نام انجام بگیرد .

study-in-turkey

شرایط ثبت نام در مدرسه ایرانیان (استانبول و آنکارا)

به طور کلی، مدارس ایرانی در کشورهای دیگر، از جمله ترکیه، تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش و علم ایران و تحت قوانین ایران کار می کنند. البته برای تدریس در این مدارس، معلمان با تجربه و با تجربه ما که موفق به انجام آزمایشات مختلف شده اند استفاده می شود. بنابراین سطح دانش علمی مدارس ایران در خارج از کشور تا حدودی تضمین می شود.

مدرسه ایرانیان در ترکیه در سه دوره به زبان فارسی دانش آموز می پذیرد . مدرسه ایرانیان در ترکیه تحت نظارت وزارت امور خارجه ایران قرار دارد و نظام آموزشی آن دقیقا همانند ایران است و آموزش در این مدرسه به زبان فارسی است. برای زمان ثبت نام، شما می توانید اولین مدرسه ایرانی در شهر خود در ترکیه یا شهر که در آینده در آن زندگی می کنید را ببینید. اگر می خواهید در ترکیه بمانید بهتر است فرزندتان را به مدارس ترکیه بفرستید تا با فرهنگ و جامعه در ترکیه آشنا شوید. مدارک مورد نیاز برای تحصیل در این مدارس شامل گذرنامه، گواهی نامه اقامت و پیشینه تحصیلی یا شرایط تحصیلی دانش آموز است که باید توسط اداره آموزش و پرورش منطقه / منطقه تأیید شود.

مدارس ایرانی در ترکیه:

  1. مدرسه استانبول در مقطع ابتدایی تا متوسطه (مجتمع آموزشی فجر ایرانیان استانبول)
  2. مدرسه آنکارا (مجتمع آموزشی ۲۲)

نکات ضروری برای ادامه تحصیل در دبیرستان های ترکیه

۱- برای شروع یا ادامه تحصیل دانش آموز در ترکیه، اولیا دانش آموز میبایست دارای یکی از انواع اقامت های ترکیه باشند ۲- قبل از ثبت نام میبایست معادل سازی (Denklik) مقطع تحصیلی دانش آموز انجام شود. ۳- سپس امور اقامتی دانش آموز از طریق اداره امنیت پیگیری و میبایست کدملی (TC Kımlık) ترکیه برای دانش آموز دریافت گردد.

نکات ضروری برای ادامه تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه

ترکیه کشوری با دانشگاه های بسیار است و در مجموع ۱۹۳ دانشگاه  دارد. (از سال ۲۰۱۷) تعداد موسسات آموزش عالی به طور مداوم در حال افزایش است.چون این کشور بسیار پویا و فعال است که فرصت های بسیاری را برای دانشجویان مشتاق برای تحصیل از سراسر جهان فراهم می کند.

ترکیه فرصت های بسیاری را برای دانشجویان مشتاق از سراسر جهان فراهم می کند. ما همه چیز را در مورد تحصیل در ترکیه برای شما گردآوری کرده ایم که در مورد موضوعاتی مانند مدارک تحصیلی شما و هزینه تحصیل در ترکیه صحبت خواهیم کرد. مباحثی مانند مطالعه زبان ها نیز در بحث امروز ما است.

مزایای تحصیل در ترکیه

وقتی در مورد تحصیل در ترکیه صحبت می کنیم، بیشتر اوقات این سؤال پیش می آید: چرا باید در ترکیه تحصیل کرد؟ مزایای این کار چیست؟

ترکیه مکانی ایده آل برای زندگی است. سرزمینی که فرهنگ ها، مذاهب مختلف، افراد مختلف و شیوه های زندگی متفاوت با آن اقدام می شود.

کشور ترکیه یکی از ارزانترین کشورها برای زندگی و تحصیل است. تحصیل در ترکیه در مقایسه با سایر کشورها با همان سطح تحصیلات ولی نسبتاً ارزان است.

در این باره می توان گفت که هزینه های ماهانه به نصف کاهش می یابد و هزینه مسکن و غذا ارزان تر است.

از سال ۲۰۰۱ ، ترکیه بخشی فعال در آموزش عالی اروپا بوده است. این بدان معناست که دانشجویانی که در ترکیه فارغ التحصیل شده اند دارای یک مدرک معتبر جهانی هستند. از طریق “فرآیند بولونیا” ، مدرک های اخذ شده در ترکیه بسیار معتبر در سراسر جهان است.

با تحصیل در ترکیه می توانید به دلیل داشتن مدرک معتبر بین المللی خود در شرکت های بین المللی در داخل یا خارج از ترکیه فرصت های شغلی خوبی داشته باشید.

شرایط و ضوابط

شرایط تحصیل چیست؟

  1. برای تحصیل در دانشگاه های این کشور باید در آزمون Y examinationS دانشگاه های انفرادی شرکت کنید. امتحانات دانشگاه های منتخب در چندین دانشگاه معتبر است.
  2. آزمون YÖS در دانشگاه استانبول تقریباً در همه دانشگاه ترکیه معتبر است.
  3. دانشجویان باید حداقل ۳ سال از آخرین تحصیلات خود را در خارج از ترکیه و یا قبرس شمالی گذرانده باشند.
  4.  ۳ مدرک آخر آن ها باید در خارج از ترکیه اخذ شود.
  5. شما ممکن است یک شهروند در ترکیه باشید ، اما ممکن است مدرک دبیرستان را در ترکیه اخذ نکرده باشید. هر کسی که حداقل ۳ سال در خارج از ترکیه مدرسه خود را ادامه داده اند.
  6. شهروندان ترکیه نیز ممکن است امتحان YÖS را بدهند و تحصیل را شروع کنند.
  7. کلیه شهروندان دیگر نیز در امتحان YÖS مجاز هستند.

هزینه های تحصیل

هزینه تحصیل چقدر است؟ این سؤال توسط بسیاری از دانشجویان مطرح می شود. نه تنها دانشجویان به این موضوع اهمیت می دهند بلکه در بیشتر موارد والدین و سایر اعضای خانواده می خواهند از هزینه تحصیل و شهریه آن ها که باید بپردازند اطلاعات بیشتری کسب کنند. صحبت در مورد شهریه، کمک های مالی و بورس تحصیلی نیز نقش مهمی در انتخاب دانشگاه دارد.

هزینه های زندگی

ترکیه یکی از ارزانترین کشورها برای زندگی و تحصیل است. در مقایسه با آلمان، هزینه اجاره در این کشور ارزان تر است. مواد غذایی نیز معمولاً ارزان تر از نمونه آن در آلمان و اروپا است.

ترکیه چندین گزینه اقامتی را ارائه می دهد: به عنوان یک دانشجوی خارجی، در اکثر موارد، زندگی در محوطه خوابگاه های خود دانشگاه راحت ترین روش است. همچنین امکان پیوستن به محیط و شهر های ترکیه نیز وجود دارد.

(هزینه اجاره حدود ۵۰۰.۰۰ TL – که به مبلغ ۱۲۰.۰۰ € است). بسیاری از دانشجویان در طول آموزش از فرصت های شغلی پاره وقت بهره مند می شوند. صحبت کردن به یک زبان خارجی مانند انگلیسی یا آلمانی دارای مزیت های زیادی است.

عموماً تحصیل در این کشور چه مدت طول می کشد؟

دوره تحصیل استاندارد، مانند سایر کشورهای جهان، مانند لیسانس ۴ سال است.

دندانپزشکی: ۵ سال

دارو سازی: ۶ سال.

دامپزشکی: ۵ سال.

قانون: ۴ سال

کلیه برنامه های مهندسی: ۴ سال

زبان تدریس دانشگاه ها

بیشتر دانشگاه ها برنامه درسی دو زبانه دارند.

اولین و دومین زبان در ترکیه به ترتیب ترکی و انگلیسی است، در بعضی دانشگاه ها نیز زبان آلمانی و فرانسوی نیز به عنوان یک زبان علمی ارائه می شود.

نکته قابل توجه این که بعد از دانشگاههای انگلیس، بیشتر دانشگاههای ترکیه از سطح بالایی در بین کشورهای اروپایی برخوردار هستند و همچنین دانشگاه ها به منظور ارتقاء علمی خود با دانشگاه های معتبر جهان همکاری مستقیم دارند. به عنوان مثال دانشگاه حاجت تپه ترکیه با دانشگاه هاروارد ارتباط مستقیمی دارد.

امکانات دانشگاهی و خوابگاهی:

به طور کلی دانشگاههای ترکیه دارای امکانات وسیع و مناسبی از جهت فضای آموزشی، امکانات کتابخانه ای، اینترنتی و تجهیزات آزمایشگاهی، لوازم و زمین های ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره می باشند. اکثر دانشگاهها دارای امکانات خوابگاهی با هزینه بسیار اندک می باشند و با وجود اینکه دانشگاه ها از پیش تعهدی جهت خوابگاه ارائه نمی نمایند لیکن در سالهای گذشته معمولاً امکان استفاده از خوابگاه برای دانشجویان ایرانی میسر بوده است.

هزینه اقامت ترکیه چقدر است؟

در کشور ترکیه هزینه اقامت بسیار مناسب می باشد به طوریکه در شهر آنکارا یک آپارتمان معمولی (حدود ۸۰ متر در محله ای معمولی) را می توان حدود ۲۰۰۰ لیر اجاره نمود. هزینه خورد و خوراک مشابه کشورمان می باشد، هزینه البسه به مراتب ارزانتر از ایران می باشد. تنها تفاوت بارز در هزینه های حمل و نقل می باشد که البته برای دانشجویان تخفیف های ویژه ای (۵۰%) در بلیط اتوبوس های شهری و برون شهری, ترن های شهری و حتی خطوط هواپیمایی در نظر گرفته می شود. علاوه بر این هزینه های درمانی دانشجویان نیز رایگان می باشد.

آزمون دانشجویان خارجی تبار که بصورت مخفف آزمون YÖS نامیده می شود، آزمونی است که همه ساله از سوی دانشگاههای دولتی و خصوصی کشور ترکیه برای آن دسته از دانشجویان خارجی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند برگزار می شود. دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی همه ساله با تخصیص ظرفیت مخصوص پذیرش دانشجویان خارجی تبار، نسبت به پذیرش داوطلبان اقدام می نمایند.دانش آموزانی که در دوره های آموزشی آزمون مذکور شرکت می نمایند به راحتی می توانند با ورود دانشگاههای برتر ترکیه به تحصیلات تکمیلی خود دراین کشور ادامه دهند.
شرایط شرکت کنندگان در آزمون:
برای شرکت در این آزمون شرط سنی وجود نداشته و کلیه دانش آموزان اعم از دبیرستان، فنی حرفه ای، کار دانش، هنرستان و … که در سال آخر دبیرستان بوده و یا دارای دیپلم متوسطه یازده ساله می باشند اجازه شرکت در این آزمون را خواهند داشت.

مواد درسی و نحوه ارزشیابی:

۱. آزمون YÖS شامل دو قسمت می باشد: قسمت اول: آزمون YÖS جهت سنجش استعدادهای آموزشی پایه شامل هوش و استعداد تحصیلی، ریاضی و هندسه در حد دوره دبیرستان، و شامل ۸۰ سؤال تستی ۵ گزینه ای در مدت ۹۰ دقیقه به دو زبان انگلیسی و ترکی طراحی می گردد و مبنای اصلی پذیرش دانشجو می باشد.
قسمت دوم: سنجش سطح اطلاعات داوطلب به زبان ترکی می باشد که در این آزمون به هر داوطلب نمره A یا B یا C داده خواهد شد.
۲. در این آزمون تنها یک پاسخ از پنج پاسخ صحیح بوده و می بایست فقط یک خانه خالی از پاسخ نامه با مداد مشکی نرم علامت گذاری گردد.
زمان آزمون:
آزمون YÖS تقریبا از اواخر فرودین شروع می شود و هر دانشگاه بسته به تقویم آموزشی خود آزمون را برگزار می کند و تاریخ آنها اکثرا تداخلی با همدیگر ندارد لذا داوطلبین نگران نباشند چرا که میتوانند همزمان به آزمون چندین دانشگاه ثبت نام کنند.

آزمون SAT آزمونی است که در کشور ایالات متحده آمریکا بنیان گذاری شده است.افزون بر ایالات متحده آمریکا آزمونی است که در کشور ترکیه نیز جهت اخذ پذیرش توسط دانشجویان خارجی تبار در مقطع کارشناسی دارای اعتبار بوده و از سوی The College Board ترتیب داده می شود. مدت اعتبار نتیجه آزمون مذکور همانند سایر آزمونهای ورودی دانشگاهها دو سال می باشد.
آزمون SAT سالانه ۷ مرتبه در کشور ایالات متحده ی آمریکا وسالانه ۶ مرتبه در دیگر کشور ها برگزار می شود.
آزمون SAT متشکل از دو بخش آزمون SAT1 و SAT2 می باشد.برای آن دسته از داوطلبانی که قصد ادامه ی تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاههای برتر کشور ایالات متحده آمریکا را دارند ،شرکت درآزمون SAT2 و برای آن دسته از دانشجویان خارجی تباری که قصد تحصیل در کشور ترکیه را دارند شرکت در آزمون SAT1 کفایت می نماید

آزمون SAT چگونه برگزار میگردد.

آزمون SAT1 مشتمل بر سه بخش بوده و مدت برگزاری آزمون ۳ ساعت و ۴۵ دقیقه می باشد.
Mathematics (ریاضیات – هندسه) : متشکل از سه قسمت می باشد. مدت زمان برگزاری این بخش ۷۰ دقیقه بوده و امتیاز قابل كسب از این بخش ما بین ۲۰۰ الی ۸۰۰ می باشد.
Critical reading (درك مطلب انتقادی / ادبیات زبان انگلیسی) : متشکل از سه قسمت می باشد. مدت زمان برگزاری این بخش ۷۰ دقیقه بوده و امتیاز قابل كسب از این بخش ۲۰۰ الی ۸۰۰ می باشد.
Writing (انشاء) : متشکل از سه قسمت می باشد. مدت زمان برگزاری این بخش ۷۰ دقیقه بوده و امتیاز قابل كسب از این بخش ۲۰۰ الی ۸۰۰ می باشد.
Variable section ( بخش ترجیحی ) : مدت زمان برگزاری این بخش ۲۵ دقیقه می باشد. شما در این بخش می توانید به سئوالات یكی از قسمت های ریاضیات ، انشاء و یا درك مطلب انتقادی به دلخواه پاسخ دهید.
سئوالات آزمون به سه شكل مختلف مطرح می گردد،
• سئوالات چند گزینه ای (Multiple choise questions)
• سئوالات تشریحی (student – produced responses) ( تعداد ۱۰ سئوال از سئوالات بخش ریاضیات از این گونه می باشد).
• انشاء (Essay)
نتیجه آزمون SAT1 بر اساس ارزیابی جداگانه هر یك از سه بخش مذكور حاصل می شود. در اخذ پذیرش، دانشگاه های كشور ایالات متحده امریكا امتیاز كسب شده توسط داوطلب از هر سه بخش آزمون را مدنظر قرار می دهند لیكن دانشگاه های كشور تركیه مبنای پذیرش را بر اساس دو بخش ریاضیات و ادبیات زبان انگلیسی قرار داده و امتیاز بخش انشاء مدنظر قرار نمی گیرد.

 

 

داوطلبین ورود به برخی از دانشگاههای ترکیه نیاز به ارایه مدرک زبان ترکی استانبولی به نام TÖMER را دارند که کلاسهای آموزش آنها هم در ایران و هم در اکثر شهرها و دانشگاههای ترکیه برگزار میگردد.

 

امتحان ورودی تحصیلات تکمیلی (بالای لیسانس) یا ALES، امتحانی است که امتیاز آن در برخی موارد جهت ورود به دوره های آموزش تحصیلات تکمیلی بعد از لیسانس و موارد مشابه از قبیل دوره های تخصصی و پذیرش مربی در دانشگاهها و .. در ترکیه مورد نیاز می باشد. امتیاز بدست آمده در این امتحان بوسیله برگه نتایج آزمون ALES به داوطلبان اعلام می شود .
این آزمون، سالانه دوبار از طرف مرکز گزینش و جابجایی دانشجوی ترکیه ÖSYM در ماههای May و December برگزار می شود. این امتحان یک آزمون استعداد سنجی شامل ۲ بخش رقمی Quantitative و کلامی Verbalاست وهدف از آن، سنجش توانایی افراد در زمینه های کلامی، رقمی و تفکر منطقی می باشد که بر میزان موفقیت آنان در طی تحصیلات تکمیلی می تواند تأثیرگذار باشد. بدین ترتیب، سؤالات این آزمون در جهت سنجش میزان معلومات افراد در رشته تحصیلی تخصصی آنها نمی باشد. سؤالات به گونه ای طراحی می شوند که فارغ التحصیلان رشته های مختلف دانشگاهی قادر به پاسخ دادن به آنها باشند.
تمام کسانیکه در سال آخر دوره لیسانس مشغول به تحصیل هستند، دارندگان مدارک لیسانس، فوق لیسانس و دکترا و یا دانشجویان دوره فوق لیسانس و دکترا می توانند در این آزمون شرکت نمایند.
امتحان ALES در اکثرمراکز دانشگاهی ترکیه و قبرس شمالی برگزار می گردد. نتایج ALES از تاریخ برگزاری آزمون به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت.

 

آزمون GRE آزمونی است که برای آندسته از داوطلبانی که قصد ادامه ی تحصیل در کشور ایالات متحده آمریکا و سایر کشورها (کشور ترکیه نیز در جمع این کشورها می باشد) در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های مهندسی و علوم اجتماعی در دانشگاههایی که زبان انگلیسی تدریس می¬شود می باشد.همه ساله نزدیک به ۶۰۰۰۰۰ داوطلب ادامه ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از ۲۳۰ کشور در آزمون عمومی GRE شرکت می کنند.آزمون عمومی GRE تنها روش مشترک سنجش و مقایسه خصوصیات داوطلبینی است که از کشورهای مختلف مراجعه ودارای سوابق علمی گوناگون میباشند.
آزمون GRE از سوی سرویس سنجش آموزشی ETS برگزار می شود.این آزمون در دومرحله صورت می پذیرد.
آزمون عمومی GRE
آزمون اختصاصی GRE
آزمون GRE آزمونی جامع می باشد و شرکت در این آزمون برای کلیه داوطلبان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاههایی که شرکت در این آزمون از شرایط اعطای پذیرش تحصیلی آن دانشگاه می باشد الزامی است.
این آزمون از سه بخش (مهارتهای عددی، مهارتهای زبانی ، مهارت های تحلیلی ) و مهارت انشا تشکیل شده است.
verbal مهارتهای زبانی : (۳۰سوال – ۳۰ دقیقه )
Quantitative مهارتهای عددی : ( ۲۸ سوال – ۴۵ دقیقه)
در قسمت انشا ۲ سوال مطرح می شود. سوال اول تحلیل شما را در مورد یک موضوع پرسیده و زمان پاسخگویی آن ۴۵ دقیقه می باشد. سوال دوم نیز استدلال شما را بر مبنای یک آرگومان در مدت زمان ۳۰دقیقه خواهد پرسید.

 

آزمون YDS در واقع آزمون زبان انگلیسی می باشد که داوطلبین ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای دولتی ترکیه در صورت نداشتن مدارک آیلتس یا تافل باید در آن شرکت کرده و نمره حد نصاب دانشگاه مورد نظر را کسب کنند .این آزمون هم به صورت حضوری سالی دو بارو هم الکترونیکی هر ماه برگزار می گردد. برخی از دانشگاهها در مقطع فوق لیسانس بدون آزمون YDS اقدام به پذیرش می کنند ولی در مقطع دکتری درتمامی دانشگاههای دولتی شرکت در این آزمون الزامیست.
پیشنهاد ما به شما استفاده از کلاسهای حضوری در کشور ترکیه می باشد . گزینه دیگری که به منظور رفاه حال هم میهنان گرامی برنامه ریزی شده شرکت در کلاسهای حضوری در تهران می باشد. و سومین گزینه بهره مندی از کلاسهای آنلاین برای استفاده همه احاد جامعه در همه شهر ها و شهرستان های کشور می باشد. در ادامه به مزایا و معایب شرکت در پیشنهادات مطرح شده میپردازیم.

 

آزمون DUS دندانپزشکی

اين آزمون در ماه های می (Mayıs) و ماه سپتامبر(Eylül) در تركيه جهت تخصص رشته دندانپزشكي و تحصیل در دانشگاه های تركيه برگزار میگردد. در سالهای گذشته كليه دندانپزشكان جهت ادامه تحصيل در دانشگاه های تركيه در مقطع تخصص از طريق آزمون ALES اقدام میكردند. اما از سال ۲۰۱۲ آزمون DUS جايگزين شد.

 

آزمون توس TUS

این آزمون ازدو قسمت زبان خارجی وآزمون علمی تشكیل شده است. هدف از آزمون زبان خارجی انتخاب داوطلبین واجد شرایط برای شركت در آزمون علمی است. در آزمون زبان خارجی دانشجو می¬بایست از ۱۰۰ امتیاز حداقل ۶۰ امتیاز كسب كند و گرنه حق ورود به آزمون علمی را نخواهد داشت. آزمون در تاریخی كه از سوی شورای آموزش عالی كشور تركیه از طریق دفترچه راهنمای آزمون توس( tus ) مشخص می¬شود ساعت ۹:۳۰ صبح برگزارخواهد شد و نتیجه آزمون توس فردای آنروز ساعت ۱۱ صبح بصورت لیست در محل برگزاری امتحان دردسترس داوطلبین قرار می گیرد. دانشجویانی كه حد نصاب قبولی را كسب كرده اند وارد آزمون علمی توس خواهند شد كه همان روز رأس ساعت ۱۳:۳۰ برگزار خواهد شد.

آزمون زبان خارجی توس

گروه اول: انگلیسي، فرانسه، آلمانی
گروه دوم: اسپانیولی، ایتالیایی، روسی
آزمون گروه اول بصورت تستی وگروه دوم بصورت تشریحی برگزار می شود و داوطلب میتواند یكی از ۶ زبان خارجی را جهت آزمون انتخاب كند. درآزمون گروه اول متن¬هایی به یكی از زبان های انگلیسی فرانسه یا آلمانی( بسته به ترجیح ) تنظیم شده است كه پرسش هایی در قالب درک مطلب بصورت تستی و به زبان تركی استانبولي ارایه شده¬اند. در آزمون گروه دوم متنی متشكل از حدود ۲۰۰ كلمه به یكی از زبانهای اسپانیولی ایتالیایی یا روسی ارائه میشود كه داوطلب باید آنرا به زبان تركی ترجمه كند.
نكته:
قبولی این مرحله تا دو سال اعتبار دارد .چنانكه دانشجویی دراین امتحان حد نصاب قبولی را كسب كند جهت ورود به آزمون علمی تا دوسال از شركت در آزمون زبان معاف می باشد .

آزمون علمی
هدف از آزمون علمی انتخاب دانشجویان واجد شرایط جهت ورود به دوره دستیاری در تخصص های مختلف پزشكی میباشد وبصورت تستی برگزار می شود .
این آزمون حاوی ۳ گروه سوال می باشد .
– تستهای علوم پایه پزشكی نوع اول TTBT. 1
– تستهای علوم پایه پزشكی نوع دوم TTBT. 2
– تستهای كلینیك KTBT
دانشجویان فارغ التحصیل از دانشكده پزشكی به سوالات TTBT .1 جواب خواهند داد و دانشجویان فارغ اتحصیل از دیگر دانشكده ها سوالات TTBT .1 TTBT.2 را جواب خواهند داد .
TTBT .1
بیوشیمی ۲۰% – میكروبیولوژی ۲۰% – پاتولوژی ۲۰% – فارماكولوژی ۲۰%
آناتومی ۱۰% – فیزیولوژی ۶% – جنین شناسی و بافت شناسی ۴%
TTBT.2
بیوشیمی ۴۵% – میكروبیولوژی ۴۵% – فیزیولوژی ۵% – جنین شناسی وبافت شناسی ۵%
KTBT
داخلی ۳۰% – كودكان ۳۰% – جراحی ۲۵% – زنان و مامایی ۱۵%

این آزمون ازدو قسمت زبان خارجی وآزمون علمی تشكیل شده است. هدف از آزمون زبان خارجی انتخاب داوطلبین واجد شرایط برای شركت در آزمون علمی است. در آزمون زبان خارجی دانشجو می¬بایست از ۱۰۰ امتیاز حداقل ۶۰ امتیاز كسب كند و گرنه حق ورود به آزمون علمی را نخواهد داشت. آزمون در تاریخی كه از سوی شورای آموزش عالی كشور تركیه از طریق دفترچه راهنمای آزمون توس( tus ) مشخص می¬شود ساعت ۹:۳۰ صبح برگزارخواهد شد و نتیجه آزمون توس فردای آنروز ساعت ۱۱ صبح بصورت لیست در محل برگزاری امتحان دردسترس داوطلبین قرار می گیرد. دانشجویانی كه حد نصاب قبولی را كسب كرده اند وارد آزمون علمی توس خواهند شد كه همان روز رأس ساعت ۱۳:۳۰ برگزار خواهد شد.

آزمون زبان خارجی توس

گروه اول: انگلیسي، فرانسه، آلمانی
گروه دوم: اسپانیولی، ایتالیایی، روسی
آزمون گروه اول بصورت تستی وگروه دوم بصورت تشریحی برگزار می شود و داوطلب میتواند یكی از ۶ زبان خارجی را جهت آزمون انتخاب كند. درآزمون گروه اول متن¬هایی به یكی از زبان های انگلیسی فرانسه یا آلمانی( بسته به ترجیح ) تنظیم شده است كه پرسش هایی در قالب درک مطلب بصورت تستی و به زبان تركی استانبولي ارایه شده¬اند. در آزمون گروه دوم متنی متشكل از حدود ۲۰۰ كلمه به یكی از زبانهای اسپانیولی ایتالیایی یا روسی ارائه میشود كه داوطلب باید آنرا به زبان تركی ترجمه كند.
نكته:
قبولی این مرحله تا دو سال اعتبار دارد .چنانكه دانشجویی دراین امتحان حد نصاب قبولی را كسب كند جهت ورود به آزمون علمی تا دوسال از شركت در آزمون زبان معاف می باشد .

آزمون علمی
هدف از آزمون علمی انتخاب دانشجویان واجد شرایط جهت ورود به دوره دستیاری در تخصص های مختلف پزشكی میباشد وبصورت تستی برگزار می شود .
این آزمون حاوی ۳ گروه سوال می باشد .
– تستهای علوم پایه پزشكی نوع اول TTBT. 1
– تستهای علوم پایه پزشكی نوع دوم TTBT. 2
– تستهای كلینیك KTBT
دانشجویان فارغ التحصیل از دانشكده پزشكی به سوالات TTBT .1 جواب خواهند داد و دانشجویان فارغ اتحصیل از دیگر دانشكده ها سوالات TTBT .1 TTBT.2 را جواب خواهند داد .
TTBT .1
بیوشیمی ۲۰% – میكروبیولوژی ۲۰% – پاتولوژی ۲۰% – فارماكولوژی ۲۰%
آناتومی ۱۰% – فیزیولوژی ۶% – جنین شناسی و بافت شناسی ۴%
TTBT.2
بیوشیمی ۴۵% – میكروبیولوژی ۴۵% – فیزیولوژی ۵% – جنین شناسی وبافت شناسی ۵%
KTBT
داخلی ۳۰% – كودكان ۳۰% – جراحی ۲۵% – زنان و مامایی ۱۵%

سوالات متداول

بورسیه ای که از طرف دولت ترکیه به دانشجویان خارجی پرداخت می شود.

برای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و همچنین کارهای تحقیقاتی پژوهشی است.

خیر، شما بورسیه را در یک دانشگاه و رشته مورد نظرتون میگیرید.

بله. در بیشتر دانشگاههای ترکیه زبان آموزش ترکی استانبولی است و اکثریت زبان انگلیسی و تعداد از آنها به زبان های فرانسوی آلمانی رشته ها را ارائه می دهند. در صورت گرفتن پذیرش به زبان های دیگر داشتن مدارک معتبر بین الملل الزامیست.

بله. بدین صورت که سازمان بورسیه تنها کمک هزینه تحصیلی پرداخت میکند.

خیر. متقاضیان نیازی برای ارائه مدارک زبان ترکی استانبولی نمی باشند. بورسیه شامل یکسال تحصیل زبان ترکی هم می شود.

آموزش زبان ترکی استانبولی یا در دانشگاهی که بورسیه شدید یا در مؤسسه ای نزدیک دانشگاه و اگر مقدور نبود در شهر دیگری غیر از شهری که پذیرفته شدید.

بله. برای تمام دانشجویان خارجی پذیرش شده گذراندن یکسال آموزش زبان ترکی الزامیست.

خیر. متقاضی باید تا جولای (تیر ماه) فارغ التحصیل شود که بتواند ویزا بگیرد. امکان استفاده از بورسیه در زمانی غیر از موعد مقرر امکان پذیر نمی باشد.

در صورتیکه تابعیت دائم ترکیه (vetendaşlık) نداشته باشید میتوانید ثبت نام کنید.

همه افراد خارجی که ملیت ترکیه ای نداشته باشند.

خیر. متقاضیانی که تا جولای (تیر ماه) فارغ التحصیل میشوند می توانند اقدام کنند.

خیر. تنها برای یک بورسیه میتوانید درخواست بدهید.

شما میتوانید ۱۲ دانشگاه را انتخاب کنید.

بله. اما انتخاب شهر های مختلف شانس شما را بیشتر خواهد کرد.

کسانی که معدل بالاتری دارند و در درسهای شیمی، زیست و ریاضی نمرات بالائی دارند، شانس بیشتری در پذیرش خواهند داشت. و رزومه قوی داشته باشند.

بله. هنگام درخواست نیازی به ترجمه مدارک نیست. در صورت اخذ بورسیه باید ترجمه رسمی را به سفارت ترکیه در ایران ارائه کنید.

یکسال زبان ترکی و طول دوره تحصیل

مدارک شما پس از بررسی و در صورتی که واجد شرائط باشید دعوت به مصاحبه (حضوری) میشوید.

پس از بررسی مدارک و واجد شرایط بودن متقاضی تاریخ و ساعت مصاحبه به ایمیل متقاضی ارسال خواهد شد.

سوالی دارید؟ همین حالا مشاوره رایگان بگیرید!

۷ روز هفته، ۲۴ ساعته پاسخگوی شما عزیزان هستیم.

۰۲۱-۲۸۴۲۷۱۵۰
۰۹۳۷۸۱۹۱۱۶۹
۰۹۱۹۳۰۱۰۸۲۳

۸ replies
  1. Fatemeh
    Fatemeh says:

    سلام وقتی مدارک رو تو سایت بارگذاری کردیم باید دانشگاه های مورد نظر رو هم انتخاب کنیم یا بعد قبولی بورس، خودشون ب یکی از دانشگاه ها ارجاع میدن؟؟ و اینک مدارک بصورت ترجمه شدع میخان؟؟

  2. A
    A says:

    سلام،وقت بخیر؛ ببخشید آیا امکان دریافت بورسیه تخصص پزشکی برای یک دانشجوی سال آخر رشته پزشکی جمهوری آذربایجان، هست؟ آیا نمرات دوره دبیرستان ایران هم بررسی میشوند؟

Comments are closed.