تحصیل رشته گفتار درمانی در ترکیه: شرایط، هزینه ها و دانشگاه‌های برتر 2025

تحصیل رشته گفتار درمانی در ترکیه: شرایط، هزینه ها و دانشگاه‌های برتر 2025

۱۸ فروردین, ۱۴۰۴

فهرست مطالب

معرفی رشته گفتار درمانی

گفتار درمانی رشته‌ای در زمینه پزشکی است که اهمیت زیادی دارد. متخصصین این رشته به رفع مشکلات گفتاری بیماران پرداخته و تاثیرات عمیقی بر روح و روان آنها می‌گذارند. کشور ترکیه به عنوان یکی از بهترین مقاصد برای تحصیل در رشته گفتار درمانی شناخته می‌شود، به همین دلیل سالانه رقابت زیادی برای پذیرش در این رشته وجود دارد.

از مزایای تحصیل در ترکیه می‌توان به هزینه پایین زندگی، اعتبار مدرک تحصیلی، فرصت‌های شغلی فراوان و امکان دریافت بورسیه‌های تحصیلی اشاره کرد.

دانشگاه‌های گفتار درمانی در ترکیه

دانشگاه های دولتی

 

  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه آنادولو
  • دانشگاه دوکوز ایلول
  • دانشگاه کاپادوکیا
  • دانشگاه اژه
  • دانشگاه موغلا
  • دانشگاه های خصوص

  •  

    • دانشگاه مدیپل
    • دانشگاه اسکودار
    • دانشگاه گلیشیم
    • دانشگاه ایستینیه
    • دانشگاه بیرونی
    • دانشگاه نیشانتاشی
    • دانشگاه یوکسک ایحتساس

گفتار درمان کیست و وظایف آن

در رشته گفتار درمانی، دانشجویان به صورت حرفه‌ای با روش‌های اصلاح گفتار در هر سنی (از کودکان تا بزرگسالان) آشنا می‌شوند و به رفع مشکلاتی مانند اختلالات برقراری ارتباط، اختلالات بلع و سایر مسائل مرتبط می‌پردازند. این رشته به دانشجویان مهارت‌های تخصصی برای کمک به بهبود توانایی‌های گفتاری و زبانی افراد می‌آموزد.

دوره کارشناسی رشته گفتار درمانی

دانشجویان می‌توانند در مقطع کارشناسی رشته گفتار درمانی به مدت 4 سال تحصیل کنند. این رشته شامل 240 واحد درسی است که تعدادی از آن‌ها عملی و برخی دیگر تئوری می‌باشند.

 

از جمله دروس تخصصی این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: روانشناسی، زبان‌شناسی بالینی، علوم شنوایی، اختلال گفتار حرکتی، تمرین بالینی، اختلال بلع، اختلالات واجی، اوتیسم، عصبی زبانی، اختلال فونولوژی، اختلالات صدا و سایر موضوعات مرتبط.

 

تحصیل در رشته گفتار درمانی در کشور ترکیه

حال که با این رشته به طور کامل آشنا شده اید خوب است روش اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه به منظور تحصیل در این رشته را نیز بدانید.

به این منظور متقاضیان می توانند در یکی از آزمون های TR YOS ،  SATو یا ACT شرکت کرده و با کسب نمره ی قبولی، در دانشگاه مورد نظر خود ثبت نام کنند.

دانشجویان می‌توانند در مقطع کارشناسی رشته گفتار درمانی به مدت 4 سال تحصیل کنند. این رشته شامل 240 واحد درسی است که تعدادی از آن‌ها عملی و برخی دیگر تئوری می‌باشند.

از جمله دروس تخصصی این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: روانشناسی، زبان‌شناسی بالینی، علوم شنوایی، اختلال گفتار حرکتی، تمرین بالینی، اختلال بلع، اختلالات واجی، اوتیسم، عصبی زبانی، اختلال فونولوژی، اختلالات صدا و سایر موضوعات مرتبط.

 

نکته: داشتن مهارت کافی در زبان ترکی استانبول و یا انگلیسی به منظور قبولی در این رشته الزامی است.

 

پذیرش در رشته گفتاردرمانی ترکیه

برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی ترکیه، شرکت در آزمون‌های ورودی الزامی است. دانشگاه‌های دولتی معمولاً از آزمون‌های یوس مرکزی، آزمون Digital SAT و آزمون ACT برای پذیرش استفاده می‌کنند. برای قبولی در رشته گفتار درمانی، نمره خیلی بالایی نیاز نیست و با کمی تلاش، به راحتی می‌توانید وارد دانشگاه‌های دولتی ترکیه شوید.

 

پذیرش بدون آزمون ورودی

 

یکی دیگر از روش‌های اخذ پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه برای تحصیل در رشته گفتار درمانی، پذیرش بدون آزمون و صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی است. در این روش، متقاضیان می‌توانند با ارائه مدرک دیپلم در دانشگاه‌های مورد نظر خود ثبت‌نام کنند و از این طریق وارد دوره‌های تحصیلی شوند.

 

نکته 1: بالا بودن معدل دیپلم و نمرات دروس ریاضی، شیمی و فیزیک شرط اصلی برای اخذ پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی است.

نکته 2: دانشگاه‌های خصوصی معمولاً شهریه بالاتری نسبت به دانشگاه‌های دولتی دارند و این شهریه‌ها معمولاً به دلار پرداخت می‌شود. بنابراین، اگر مایل به تحصیل ارزان‌تر در ترکیه هستید، بهتر است در آزمون ورودی دانشگاه‌ها شرکت کرده و سپس شهریه دانشگاه‌ها را به لیر پرداخت کنید.

مدارک مورد نیاز به جهت ثبت نام

به منظور ثبت نام در رشته گفتار درمانی به همراه داشتن مدارک ذیل الزامی است.

  1. گذرنامه
  2. چند قطعه عکس (عکس مربوط به حداکثر 6 ماه گذشته باشد)
  3. انگیزه نامه و توصیه نامه (در صورت لزوم)
  4. گواهی تسلط بر زبان ترکی (تومر)
  5. نتیجه قبولی در آزمون های مذکور ( در صورت وجود)
  6. رزومه تحصیلی (در صورت لزوم)
  7. مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
  8. ترجمه ریز نمرات دبیرستان

آینده شغلی و بازار کار رشته گفتار درمانی در ترکیه

 

یکی از پرتکرارترین سوالات متقاضیان رشته گفتار درمانی، شرایط بازار کار آن بعد از اتمام تحصیل است. گفتار درمانی، رشته‌ای نسبتا جدید است که در چند سال اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده و توانسته به بازار کار مناسبی دست یابد.

فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در مراکز درمانی مانند بیمارستان‌های دولتی یا خصوصی، درمانگاه‌ها، مراکز توانبخشی، موسسات بهداشت و محیط‌های مشابه مشغول به کار شوند. همچنین، متخصصان گفتار درمانی می‌توانند اقدام به افتتاح مطب شخصی کرده و از این طریق نیز به کسب درآمد بپردازند.

شهریه رشته گفتاردرمانی در ترکیه

 

شهریه رشته گفتار درمانی در ترکیه بسته به شهر، رتبه و امکانات دانشگاه‌ها متفاوت است. لیست حدودی شهریه‌ها در دانشگاه‌های ترکیه برای این رشته در مقطع کارشناسی به شرح زیر است:

  • دانشگاه‌های دولتی: سالانه از حدود 10 الی 50 هزار لیر

  • دانشگاه‌های خصوصی: سالانه از حدود 3 الی 15 هزار دلار

برای کسب اطلاعات دقیق‌تر و آگاهی از شهریه دانشگاه مدنظر خود، می‌توانید نام دانشگاه را در سایت توران آکادمی وارد کنید تا جدیدترین اطلاعات مربوط به شهریه دانشگاه را مشاهده کنید.

موسسه توران از صفر تا صد مراحل تحصیل و همچنین بعد از تحصیل همراه شماست، شما را تنها نمی گذاریم، جهت دریافت مشاوره تخصصی تحصیل در ترکیه، خدمات اقامت تحصیلی، خدمات ترجمه و دنکلیک مدارک، ثبت نام ترکیه بورسلاری، دریافت منابع و نمونه سوالات آزمون ها و  دروس دانشگاه های ترکیه و … همین حالا با کارشناسان توران تماس بگیرید!

بهترین دانشگاه های گفتاردرمانی ترکیه

رتبهنامنوعشهر
1دانشگاه حاجت تپهدولتیآنکارا
2دانشگاه آنکارادولتیآنکارا
3دانشگاه اژهدولتیازمیر
4دانشگاه دوکوز ایلولدولتیازمیر
5دانشگاه مارمارادولتیاستانبول
6دانشگاه آنادولودولتیاسکی شهیر

مشاوره رایگان تحصیل در ترکیه

برای دریافت مشاوره تخصصی همین حالا فرم زیر رو پر کن!

کلام آخر:

در این مقاله به بررسی کامل رشته گفتار درمانی و شرایط تحصیل در کشور ترکیه پرداخته‌ایم. تحصیل در این رشته آینده شغلی درخشانی را به همراه دارد و کشور ترکیه به عنوان یکی از بهترین مقاصد برای تحصیل در این رشته شناخته می‌شود.

سوالات متداول

آیا فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در کشورهای دیگر کار کنند؟

بله، مدرک این رشته از دانشگاه‌های معتبر ترکیه در بسیاری از کشورها به رسمیت شناخته می‌شود. برای کار در برخی کشورها، ممکن است نیاز به معادل‌سازی یا گذراندن آزمون‌های محلی باشد.

ترکیه با توجه به تقاضای بالای خدمات توانبخشی، فرصت‌های شغلی مناسبی برای فارغ‌التحصیلان این رشته دارد. آن‌ها می‌توانند در بیمارستان‌ها، مراکز توانبخشی، مدارس ویژه، یا به‌صورت مستقل فعالیت کنند.

این رشته شامل مطالعه و درمان اختلالات گفتاری، زبانی، بلع، و صوت است. دانشجویان در این رشته مهارت‌های ارزیابی، تشخیص، و طراحی برنامه درمانی برای افراد مبتلا به این مشکلات را می‌آموزند.

تگ:

اشتراک گذاری با ذکر منبع مجاز است.

نظرتان را به اشتراک بگذارید.