همه چیز در مورد شهر سیواس

همه چیز در مورد شهر سیواس

۲۸ فروردین, ۱۴۰۴

فهرست مطالب

سیواس؛ شهر آب‌گرم‌های شفابخش در قلب آناتولی

شهر سیواس در کشور ترکیه و در بخش شرقی منطقه آناتولی مرکزی قرار دارد. این شهر به‌دلیل برخورداری از چشمه‌های آب‌گرم طبیعی، لقب «شهر آبی» را از آن خود کرده است. مردم بومی معتقدند آب‌گرم‌های این منطقه دارای خواص درمانی هستند و به همین دلیل، هر ساله گردشگران زیادی از نقاط مختلف برای بهره‌مندی از این منابع طبیعی به سیواس سفر می‌کنند.

از نظر جغرافیایی، سیواس با استان‌های زیر هم‌مرز است:

  • جنوب شرقی: ملطیه

  • جنوب غربی: قیصریه

  • غرب: یوزگات

  • شرق: ارزنجان

  • جنوب: قهرمان‌مرعش

  • شمال: اردو

  • شمال شرقی: گِرِه‌سون

استان سیواس مساحتی حدود ۲۸٬۰۰۰ کیلومتر مربع دارد و جمعیت آن نزدیک به ۶۲۱٬۰۰۰ نفر است. زبان رایج مردم این شهر ترکی است و اکثریت جمعیت آن را مسلمانان (اعم از شیعه و سنی) تشکیل می‌دهند.

محله های سیواس

  1. آکینچیلار
  2. آلتینایلا
  3. دیوریگی
  4. دوغانشار
  5. گمرک
  6. گولووا
  7. گورون
  8. هافیک
  9. عمرانلی
  10. کویل
  11. کویولحصار
  12. میرکز
  13. شارکیشلا
  14. سوشهری
  15. یولاش
  16. یلدیزلی
  17. زارا

تاریخچه شهر سیواس

شهر تاریخی سیواس که در روزگاران کهن با نام «سباستئا» در متون یونانی و لاتین شناخته می‌شده، یکی از کهن‌ترین شهرهای منطقه آناتولی مرکزی به‌شمار می‌رود. بر اساس نظر باستان‌شناسان، قدمت این شهر به حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، یعنی دوران تمدن هیتی‌ها بازمی‌گردد.

در طول قرون متمادی، سیواس تحت سلطه امپراتوری‌های متعددی از جمله هیتی‌ها، ارامنه، رومیان، بیزانسی‌ها، سلجوقیان و عثمانیان بوده است. این تاریخ پر فراز و نشیب، باعث شکل‌گیری مجموعه‌ای از آثار تاریخی ارزشمند در این شهر شده است. به همین سبب، در سال ۱۹۱۹ میلادی، سیواس به‌عنوان یکی از مهم‌ترین استان‌ها در تاریخ مدرن ترکیه شناخته شد.

هنر و معماری

قدمت طولانی سیواس در کنار تأثیر تمدن‌های مختلف، سبب شده تا این شهر به موزه‌ای زنده از هنر و معماری بدل شود. وجود کلیساهای قدیمی با معماری خاص – یادگار دوران حکمرانی ارامنه – در کنار مساجد تاریخی همچون مسجد ساوی، مسجد جوجارمال و مسجد گرند، جلوه‌ای منحصربه‌فرد از تلفیق سبک‌های معماری شرقی و غربی را به نمایش می‌گذارد.

آب و هوا

سیواس دارای اقلیم قاره‌ای است؛ تابستان‌های آن گرم و خشک، و زمستان‌هایش سرد و برفی است. گاهی دمای هوا در زمستان‌ها تا منفی ۳۰ درجه سانتی‌گراد نیز کاهش می‌یابد. این شرایط آب‌وهوایی باعث شده تا سبک زندگی و فعالیت‌های اقتصادی مردم این منطقه با اقلیم سازگار باشد.

وضعیت اقتصادی

این شهر در ارتفاع ۱۲۷۸ متری از سطح دریا واقع شده و همین عامل موجب رونق کشاورزی در آن شده است. از دیرباز، ساکنان سیواس به فعالیت‌های کشاورزی از جمله کشت غلات و پنبه مشغول بوده‌اند.

حمدالله مستوفی، جغرافی‌دان و مورخ ایرانی، در توصیف سیواس از آن به‌عنوان شهری سردسیر با محصولاتی چون میوه، پنبه و غله یاد کرده است.

در روزگار کنونی، اقتصاد سیواس بر پایه صنایع سنتی و نیمه‌صنعتی از جمله تولید فرش، منسوجات پشمی، آجر و سیمان استوار است.

مشاوره رایگان تحصیل در ترکیه

برای دریافت مشاوره تخصصی همین حالا فرم زیر رو پر کن!

جاذبه‌های گردشگری سیواس

۱. آبشار سیزیر


در دل جنگل سرسبز چات، آبشار زیبای سیزیر با چندین طبقه‌ی متفاوت، جلوه‌ای چشم‌نواز به طبیعت منطقه بخشیده است. در کنار این آبشار، پلی چوبی ساخته شده که فضایی دل‌انگیز برای عکاسی و استراحت گردشگران فراهم می‌آورد.

۲. مدرسه بروجیه


یکی از مشهورترین بناهای تاریخی منطقه آناتولی، مدرسه بروجیه است که در سال ۱۲۷۱ میلادی (قرن ۱۳) به دستور مظفر بروجرد ساخته شد. معماری متقارن و نمای سنگی این بنا، از جذابیت‌های بصری آن به شمار می‌آید. امروزه این مکان به یک کافه‌تریا تبدیل شده و مورد توجه گردشگران قرار دارد.

۳. دریاچه گوک‌پینار


این دریاچه‌ی فیروزه‌ای‌رنگ در شهر گورون واقع شده و با عمقی حدود ۱۵ متر، یکی از زیباترین دریاچه‌های استان سیواس به شمار می‌رود. دریاچه گوک‌پینار زیستگاه ماهی قزل‌آلا بوده و برای قایق‌سواری و طبیعت‌گردی نیز مکان مناسبی است.

۴. مرکز خرید پرایم مال سیواس پارک


تنها مرکز خرید بزرگ شهر، «پرایم مال سیواس پارک» نام دارد. این مرکز تجاری با وسعتی در حدود ۳۵ هزار متر مربع، میزبان برندهای بین‌المللی بوده و امکاناتی مانند فروشگاه‌های کودک، سینما، فروشگاه‌های ورزشی، تکنولوژی، کافه و رستوران را در خود جای داده است.

۵. مقبره عزالدین کیکاووس


این مقبره در مدرسه شفاییه واقع شده و به سلطان عزالدین کیکاووس، یکی از جوان‌ترین پادشاهان سلجوقی تعلق دارد. بنا بر روایت‌ها، او در دوران جوانی توانست بیماری‌اش را درمان کند. امروزه این محل به یک مرکز مطالعات پزشکی تبدیل شده است.

۶. موزه قوم‌نگاری (موزه کنگره سیواس)


ساختمان این موزه در سال ۱۸۹۲ توسط محمد مظلوم ساخته شد و در سال ۱۹۹۰ به موزه‌ای تاریخی برای یادبود کنگره سیواس تبدیل شد. این موزه نمایانگر فرهنگ، تاریخ و هویت محلی مردم منطقه است.

۷. مسجد و بیمارستان دیوریغی
این بنای باشکوه به دستور احمدشاه در قرن سیزدهم ساخته شد و ترکیبی از مسجد و مرکز درمانی بوده است. معماری خارق‌العاده و تزیینات آن از نمونه‌های نادر دوره سلجوقیان است.

۸. مسجد اولو


مسجد تاریخی اولو، در سال ۱۱۹۷ میلادی به‌دست کییزل ارسلان از سلسله سلجوقیان ساخته شده است. این مسجد دارای درهای متعدد بوده که در حال حاضر تنها ورودی شرقی آن فعال است. نمای بیرونی با سنگ‌های تراش‌خورده تزئین شده که جلوه‌ای هنری به بنا می‌دهد.

۹. مرکز توریستی ورزش‌های زمستانی استار ماونتین


علاقه‌مندان به اسکی، چه حرفه‌ای و چه مبتدی، می‌توانند از امکانات متنوع این مرکز بهره‌مند شوند. محیط خانوادگی، رستوران‌های متنوع و مناظر زمستانی این مجموعه، آن را به یکی از جاذبه‌های محبوب سیواس تبدیل کرده است.

۱۰. منابع آب‌گرم طبیعی


بر اساس باور ساکنان محلی، منابع آب‌گرم طبیعی سیواس خواص درمانی داشته و در بهبود بیماری‌های پوستی و استخوانی مؤثر هستند. در صورت سفر به این شهر، بازدید از این منابع شفابخش را از دست ندهید.

۱۱. مدرسه آبی


این مدرسه تاریخی مربوط به دوران سلجوقی است و برای آموزش علوم در آن زمان مورد استفاده قرار می‌گرفته است. نمای این بنا با سنگ‌های آبی تزئین شده که موجب نام‌گذاری آن به «مدرسه آبی» شده است. متأسفانه علی‌رغم مرمت‌های متعدد، این بنای ارزشمند در معرض نابودی قرار دارد.

سوغات شهر سیواس

سیواس علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، دارای صنایع‌دستی غنی و منحصر به‌فردی نیز هست. از جمله محبوب‌ترین سوغات این شهر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظروف نقره‌ای سنتی

  • جعبه‌های زیورآلات دست‌ساز

  • چاقوهای تزئینی و کاربردی

  • گلیم‌ها و فرش‌های دست‌بافت

  • شانه‌ها و سایر دست‌سازه‌های سنتی چوبی

تگ:

اشتراک گذاری با ذکر منبع مجاز است.

نظرتان را به اشتراک بگذارید.