دانشگاه اسنیورت استانبول
- ۲۵ اسفند, ۱۴۰۳
۲۲ اسفند, ۱۴۰۳
رشته تغذیه یکی از شاخههای علوم پزشکی است که با هدف ارتقای سلامت فردی و اجتماعی فعالیت میکند. این رشته بر مطالعه اصول تغذیه، ارزش مواد غذایی، تغذیه صحیح برای حفظ سلامت بدن و رژیمهای درمانی تمرکز دارد. هدف اصلی آن، پیشگیری از بیماریهای مرتبط با تغذیه و کمک به درمان آنها از طریق برنامههای غذایی مناسب است. فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی علوم تغذیه میتوانند در مراکز بهداشتی برای پیشگیری از بیماریها فعالیت کنند یا در بیمارستانها از طریق رژیمدرمانی به بهبود بیماران کمک نمایند.
1. رژیمدرمانگران وظیفه تنظیم برنامه غذایی مناسب برای افراد مبتلا به بیماریهای مختلف را بر عهده دارند. بسته به نوع و شدت بیماری، برخی مواد غذایی برای بیماران محدود شده و برخی دیگر توصیه میشوند. برای ارائه یک رژیم غذایی مؤثر، رژیمدرمانگران باید دانش کاملی از علم تغذیه، ارزش غذایی مواد مختلف و وضعیت جسمی و روانی بیماران داشته باشند. همچنین، تسلط بر مهارتهای روانشناسی، آگاهی از جدیدترین تحقیقات علمی و برخورداری از صبر، انعطافپذیری و مسئولیتپذیری از ویژگیهای ضروری این حرفه است.
2. با توجه به تأثیر مستقیم تغذیه بر سلامت، همکاری نزدیک میان متخصصان تغذیه و پزشکان اهمیت بالایی دارد. بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی، کلیوی، دیابت، سرطان و سایر مشکلات مزمن، برای تنظیم رژیم غذایی متناسب با شرایط خود به متخصص تغذیه مراجعه میکنند. علاوه بر این، تغذیه بیماران، همراهان آنها و حتی کارکنان بیمارستانها باید زیر نظر کارشناسان تغذیه تنظیم شود تا نیازهای تغذیهای آنها بهدرستی تأمین گردد.
3. کارشناسان تغذیه میتوانند در بیمارستانها، درمانگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنایع غذایی فعالیت کنند. از دیگر وظایف آنها میتوان به تنظیم رژیم غذایی برای ورزشکاران در باشگاههای ورزشی و کارگران در محیطهای صنعتی اشاره کرد. همچنین، رژیمدرمانگران امکان فعالیت مستقل در مطبهای مشاوره تغذیه را نیز دارند.
4. علم تغذیه به بررسی فرآیندهای جذب و دفع مواد غذایی پرداخته و ارزش تغذیهای خوراکیها، میزان ویتامینها، املاح و سایر مواد ضروری را مشخص میکند. با رعایت یک رژیم غذایی صحیح، میتوان کمبودهای تغذیهای را جبران کرده و سلامت جسم و روان را بهبود بخشید. در نتیجه، هدف اصلی این رشته، ارائه برنامههای غذایی مؤثر برای حفظ و ارتقای سلامت افراد است.
با توجه به علاقه مردم ترکیه به مصرف شیرینیجات، گوشت قرمز، کباب و سایر غذاهای پرکالری، برخی بیماریهای مرتبط با تغذیه مانند دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی در این کشور شایع هستند. این امر باعث شده است که کارشناسان تغذیه از فرصتهای شغلی مناسبی در ترکیه برخوردار باشند.
متخصصان تغذیه در ترکیه جزو مشاغل پردرآمد محسوب میشوند. با افزایش آگاهی نسبت به سلامت و زیبایی و همچنین روند رو به رشد چاقی در جامعه، تقاضا برای خدمات تغذیهای افزایش یافته است. درآمد کارشناسان تغذیه در ترکیه از ۴,۰۰۰ لیر در ماه شروع میشود و بسته به تجربه و محل کار، میتواند بیشتر شود.
فارغالتحصیلان رشته علوم تغذیه میتوانند در مراکز مختلفی از جمله:
موسسه توران از صفر تا صد مراحل تحصیل و همچنین بعد از تحصیل همراه شماست، شما را تنها نمی گذاریم، جهت دریافت مشاوره تخصصی تحصیل در ترکیه، خدمات اقامت تحصیلی، خدمات ترجمه و دنکلیک مدارک، ثبت نام ترکیه بورسلاری، دریافت منابع و نمونه سوالات آزمون ها و دروس دانشگاه های ترکیه و … همین حالا با کارشناسان توران تماس بگیرید!
رتبه | نام | نوع | شهر |
---|---|---|---|
1 | دانشگاه اژه | دولتی | ازمیر |
2 | دانشگاه آتاتورک | دولتی | ارزروم |
3 | دانشگاه آنکارا | دولتی | آنکارا |
4 | دانشگاه حاجت تپه | دولتی | آنکارا |
5 | دانشگاه فنی خاورمیانه (ادتو) | دولتی | آنکارا |
6 | دانشگاه سلجوک | دولتی | قونیه |
7 | دانشگاه قاضی آنتپ | دولتی | قاضی آنتپ |
8 | دانشگاه چوکوروا | دولتی | آدانا |
9 | دانشگاه فنی استانبول | دولتی | استانبول |
10 | دانشگاه آکدنیز | دولتی | آنتالیا |
برای دریافت مشاوره تخصصی همین حالا فرم زیر رو پر کن!
برای پذیرش در رشته علوم تغذیه در دانشگاههای دولتی ترکیه، شرکت در آزمون SAT یا TRYÖS الزامی است. متقاضیان باید حداقل نمره ۱۳۰۰ در آزمون SAT و نمره ۶۰ در آزمون TRYÖS کسب کنند تا شانس پذیرش در این دانشگاهها را داشته باشند.
در مقابل، برای پذیرش در اکثر دانشگاههای خصوصی ترکیه، نیازی به شرکت در آزمونهای SAT و TRYÖS وجود ندارد. با این حال، شهریه این دانشگاهها بالاتر از دانشگاههای دولتی است، اما روند پذیرش سریعتر انجام میشود. همچنین، متقاضیان میتوانند از بورسیههای متنوع دانشگاههای خصوصی ترکیه بهرهمند شوند و هزینههای تحصیل خود را کاهش دهند.
ترجمه رسمی ریز نمرات 3 سال آخر دبیرستان
ترجمه رسمی مدرک دیپلم دبیرستان(تجربی یا ریاضی)
ترجمه رسمی مدرک پیش دانشگاهی و ریز نمرات پیش دانشگاهی
اسکن پاسپورت و مدارک هویتی افراد مانند شناسنامه و کارت ملی
ترجمه رسمی شناسنامه
2 قطعه عکس ۴*۳
دروس رشته علوم تغذیه در مقطع کارشناسی شامل سه دسته دروس پایه، اختصاصی و اصلی است:
🔹 دروس پایه: فیزیولوژی، آناتومی، آمار حیاتی، بیوشیمی مقدماتی، مبانی روانشناسی، اپیدمیولوژی بیماریها، بهداشت عمومی، انگلشناسی و میکروبشناسی عمومی.
🔹 دروس اختصاصی: تغذیه در دورههای مختلف زندگی، تغذیه گروهها و شرایط ویژه، خدمات تغذیهای در نظام مراقبتهای بهداشتی، رژیمدرمانی ۱ و ۲، روش تحقیق در علوم بهداشتی، اصطلاحات پزشکی و بیمارستانی، سمینار تغذیه، پروژه، بیماریهای ناشی از سوءتغذیه، اصول آموزش و مشاوره تغذیهای، ارزیابی وضعیت تغذیه، اصول برنامهریزی و مدیریت برنامههای تغذیهای.
🔹 دروس اصلی: بیوشیمی متابولیسم، بهداشت و مسمومیتهای غذایی، اصول نگهداری مواد غذایی، میکروبشناسی مواد غذایی، شیمی و تجزیه مواد غذایی، فیزیولوژی تغذیه، تغذیه اساسی ۱ و ۲، داروشناسی، اصول ایمونولوژی، اکولوژی غذا و تغذیه، پاتوفیزیولوژی، کاربرد رایانه در علوم تغذیه، مدیریت خدمات غذایی، زبان تخصصی، اصول تنظیم برنامههای غذایی، کارآموزی در صنایع غذایی و بیمارستانها.
این دروس دانشجویان را برای ورود به بازار کار و فعالیت در حوزه تغذیه و رژیمدرمانی آماده میکند.
شهریه رشته تغذیه با توجه به شهر، رتبه و امکانات دانشگاه ها متفاوت می باشد، لیست حدودی شهریه ها در دانشگاه های ترکیه برای این رشته به ترتیب زیر می باشد:
بله، می توانید بدون آزمون در دانشگاههای خصوصی مشغول به تحصیل شوید.
وزارت بهداشت
مجموعه توران پارس پلتفرمی متشکل از اساتید، دبیران، کارشناسان و مشاورین باتجربه می باشد که از سال ۱۳۹۸ با هدف معرفی آزمون های بین المللی و … ادامه
115.cadde no 4/B Göktürk mahallesi Çankaya Ankara
توران را در تمامی رسانه های اجتماعی با نام TOURANACADEMY دنبال کنید.
کلیه حقوق سایت متعلق به شرکت دانش بنیان علم آوران کاسپین می باشد.
نظرتان را به اشتراک بگذارید.