خیر، منظور معدل کل سه سال است.

هزینه ثبت نام متناسب با دانشگاه های مختلف، متفاوت است ولی هزینه ثبت نام بین ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ لیر می باشد.

آزمون YOS، از جمله آزمون هایست که تنها در کشور ترکیه برگزار می شود. هدف برگزاری این آزمون، ارزیابی قدرت زبان ترکی دانشجویان بین المللی می باشد که تمایل به ادامه تحصیل، کار و فعالیت در این کشور هستند. آزمون YOS برای دانشجویان بین المللی گزینه ی لازم و واجب می باشد و فقط در میان دانشگاه ها و مؤسسات خود کشور ترکیه دارای اعتبار دارد تا بتوانید میزان تسلط خود به زبان ترکی را اثبات نمایند. این آزمون برای مقاطع لیسانس و فوق لیسانس نیاز بوده و چنان چه رشته ی تحصیلی شما به زبان انگلیسی تدریس نگردد، قطعا می بایست در این آزمون شرکت نمایید. لذا همان گونه که متوجه شدید، این آزمون به وسیله ی دانشگاه ها و مؤسسات خود کشور ترکیه طراحی و صورت می گیرد و برای خود آنها هم اعتبار دارد و در کشورهای دیگر ملزم به رعایت ضوابط خود آنها هستید.

همان گونه که گفته شد هر سال، آزمون YOS به وسیله ی کشور ترکیه و هر دانشگاه مطابق با سیاستهای آموزشی خود، اجرا می شود که برای آن دسته از دانشجویانی که تمایل به ادامه تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در دانشگاه های این کشور را داشته و بومی این کشور هم نباشند. همان گونه که در مطالب قبلی عنوان شد، افراد واجد شرایط اقدام به ثبت نام و انتخاب دانشگاه مد نظر خود خواهند کرد و بعد از کسب حداقل نمره ی قبولی برای رشته ی خود، مراحل ثبت نام را در دانشگاه مورد نظر پیگیری می کنند. آزمون YOS در داخل خود کشور ترکیه، نزد دانشگاه ها و مؤسسات آن اعتبار دارد و در بیرون از این کشور، اعتباری نخواهد داشت به دلیل اینکه که یکی سؤالات از بخش های آن، با هدف سنجش میزان تسلط افراد نسبت به زبان ترکی، طراحی شده است. آزمون های دیگری هم وجود دارد که مانند این وضعیت بوده و به شکل به خصوصی توسط یک کشور اجرا می گردد مثل آزمون SAT که فقط مخصوص کشور آمریکا است. پس حتما از این مورد اطمینان داشته باشید که فقط در صورتی که تمایل به ادامه ی تحصیل در کشور ترکیه را دارید و با شرط دارا بودن شرایط گفته شده در مطالب قبلی، اقدام به ثبت نام و شرکت در آزمون YOS کنید.

در حال حاضر به لطف پیشرفت تکنولوژی و زندگی در عصر طلایی تکنولوژی و ارتباطات، آزمون YOS هم به شکل کاغذی و هم به شکل سیستمی یا کامپیوتری صورت می گیرد و در هر ۲ حالت همه ی موارد امتحان کاملا مشابه هستند. حتی براساس آمار انتشار پیدا کرده تعداد اشخاصی که در هر سال نوع سیستمی را انتخاب می کنند بیشتر می شود. ولی در کشور ایران به علت نداشتن هماهنگی کامل با سرورهای کمبریج و نبود امکانات کامل در زمینه ی برگزاری آزمون YOS به شکل کامپیوتری تقریبا فرم کاغذی غالب است. این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که بعضی از دانشگاه های ترکیه اعلام می‌کنند که چنان چه محل برگزاری آزمون شرایط اجرای آزمون YOS در فضای اینترنتی را نداشته باشد و یا تعداد شرکت کنندگان زیاد نباشد، آزمون به شکل کاغذی هم انجام خواهد گرفت.

روشی که بعضی افراد برای مطالعه انتخاب می نمایند به روش خودخوان معروف است و شخص در آن بدون شرکت در کلاس، خود شروع به مطالعه و تقویت خود می کند. در این روش شما می توانید خودتان را برای آزمون یوس آماده کنید و از منابع گوناگون آن هم بهره مند شوید. از مجموعه منابعی که می توانید در این روش بهره گیری نمایید، مجموعه کتاب هایی بودند که در بالا به آنها اشاره کردیم. ولی به شکل خرید فیزیکی هم مجموعه هایی هستند که کمک می کنند تا شرکت در آزمون YOS و موفقیت در آن، بدون حضور در کلاس های مربوطه هم امکان پذیر باشد.

منابع آموزشی توران آکادمی:

  • کتاب یوس موسسه توران آکادمی
  • جزوات، آزمون های مبحثی و آزمون های جامع
  • فایل های تصویری و صوتی حل مسئله
  • فلش کارت های اختصاصی
  • بوت کمپ های رفع اشکال و جمع بندی

پذیرش با شرایط سوابق تحصیلی بدون آزمون وجود دارد که برای اطلاع از نحوه پذیرش با کارشناسان توران پارس تماس بگیرید.

دفترچه ی سؤالات آزمون یوس از دو قسمت تشکیل شده است که قسمت اول مربوط به آزمون هوش و ریاضی می باشد و قسمت دوم آن هم از سؤالاتی جهت سنجش میزان تسلط شخص داوطلب در زمینه ی زبان ترکی تشکیل شده است. قسمت اول و اصلی آزمون دارای هشتاد سؤال در زمینه ی هوش و ریاضی می باشد. سؤالات قسمت ریاضی ۳۰ عدد و در حوزه ی مباحثی مانند ریاضیات عمومی و مثلثات می باشد و ۵ سؤال را هم هندسه تشکیل می دهد. قسمت هوش هم شامل ۴۵ سؤال می باشد که در حوزه ی تفکر منطقی و اشکال سه بعدی است. تعداد سؤالات قسمت اول آزمون YOS بسته به دانشگاه با هم فرق دارند و می تواند میان ۸۰ تا ۱۰۰ باشد. همین طور نسبت ۳۰:۵:۴۵ هم می تواند بسته به صلاحدید دانشگاه مورد نظر فرق داشته باشد.
زمان جوابگویی به پرسش های این قسمت هم وابسته به دانشگاه انتخابی در طی فرایند ثبت نام داشته و بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه با هم فرق دارند. برای اطلاع دقیق از تعداد و زمان جوابگویی به پرسش ها قسمت اول آزمون یوس می بایست به سایت دانشگاه خود مراجعه کنید. قسمت دوم آزمون YOS، برای سنجش میزان تسلط داوطلب در زبان ترکی است و برخلاف قسمت اول، نمرات به شکل کیفی ذکر می گردند و معیار قبولی داوطلب هم نیست. نمره ی این قسمت به شکل کیفی یعنی A,B و C مشخص می گردد و برای جواب دهی به پرسش های این قسمت، ۶۰ دقیقه زمان فرصت دارید و بسته به نوع دانشگاه هم زمان این بخش می تواند متفاوت باشد و هم اینکه احتمال دارد به شما موضوعی داده شود و بخواهند پیرامون آن مطلبی بنویسید. نکته ای که درباره قسمت دوم آزمون YOS وجود دارد این است که چنان چه داوطلب نمره ی حد نصاب این بخش را کسب نکند می بایست پیش از وارد شدن به دانشگاه مورد نظر خود، ۶ ماه دوره ی زبان ترکی را پشت سر بگذارد.

آزمون یوس فقط به یک صورت برگزار می گردد و انواع خاصی ندارد. هدف از برگزاری فقط نوع آزمون YOS سنجش هوش، ریاضیات و تسلط دانشجویان بین المللی درباره زبان ترکی است. تعداد پرسش ها و حتی زمان جوابگویی و یا هر دو، بسته به دانشگاه انتخابی شما و یا نوع رشته، می تواند فرق داشته باشد که می بایست به وسیله ی دانشگاهی که در آن ثبت نام کرده اید جویا شوید. این آزمون فقط به یک نوع وجود داشته و فقط در میان دانشگاه ها و مؤسسات داخلی کشور ترکیه اعتبار دارد. توجه کنید که فقط در صورتی که خواهان ادامه تحصیل در این کشور می باشید در این آزمون ثبت نام کنید.

آزمون YOS فاقد مصاحبه می باشد. نحوه ی کار این آزمون به این شکل است که چنان چه تمایل به ادامه تحصیل فقط در کشور ترکیه را دارید، دانشگاه مد نظر را انتخاب کرده و بعد از پشت سر گذاشتن فرایند ثبت نام، در آزمون می توانید شرکت نمایید. بعد از قبولی در آزمون، مجوز ورود به دانشگاه انتخابی در رشته ی مورد نظر خود را می توانید پیدا کنید و احتیاجی به انجام مصاحبه ی نخواهید داشت.

واقعیت ماجرا برای آزمون YOS اینگونه می باشد که این آزمون سقف ثبت نامی ندارد به دلیل اینکه هر سال به تعداد شرکت کنندگان اضافه می شود که یکی از علت های زیاد شدن استقبال از آزمون YOS هم این است که هزینه ی تحصیل و زندگی در ترکیه نسبت به دیگر کشورهای اروپایی کمتر است و چنان چه که در این آزمون قبول شوید باز هم هزینه ها کمتر می شوند. ظرفیت هر حوزه ی امتحانی احتمالا به علت محدودیت مکان، محدود باشد ولی سقف کلی شرکت در آزمون، محدود به مقدار خاصی نخواهد بود. ولی برای شما بهتر است که ثبت نام خود را به روزهای پایانی موکول نکنید تا شانس انتخاب حوزه ی امتحانی نزدیک تر را از دست ندهید. به طور کلی، ظرفیت کلی جهانی آزمون YOS هیچ محدودیتی ندارد و هر سال به تعداد آن اضافه می شود، فقط بعضی از حوزه های امتحانی احتمال دارد محدودیت مکان داشته باشند که می بایست موقع ثبت نام به آن توجه داشته باشید.

برای آزمون YOS در همه ی کشورها دوره هایی به وسیله ی بعضی از مؤسسات اجرا می گردد که بسته به عوامل گوناگونی مثل هدف آن از برگزاری کلاس، نوع کشور و شهر، تعداد افراد شرکت کننده، سابقه ی موفقیت مؤسسه ی برگزار کننده ی آزمون و مدت زمان دوره ی آموزشی و حتی درجه ی کیفیت کاری اساتیدی که در این مؤسسه مشغول به کار می باشند، تعیین کننده ی قیمت نهایی خواهد بود. مثلا بعضی از مؤسسات برای کار کردن تست های ریاضیات و هوش و همین طور تقویت زبان ترکی، ۵۰ دلار برای هر جلسه-ی ۹۰ دقیقه ای می گیرند. اگر این کلاس ها به شکل خصوصی اجرا گردد تا جلسه ای ۱۰۰ دلار هم می تواند برسد. پس با در نظر داشتن اینکه هزینه ی شرکت در کلاسهای آزمون YOS وابستگی شدید به عوامل یاد شده دارد حتما موارد بالا را لحاظ نموده و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

هزینه ی شرکت در آزمون YOS احتمال دارد از یک مؤسسه به مؤسسه‌ ی دیگر متفاوت باشد که این تفاوت ناشی از خدمات بیشتر و باکیفیت تر در مؤسسه ی انتخابی شما است که در اصل سهم خود مرکز برگزاری آزمون است. مثلا سیستم تهویه ی قوی تر، پذیرایی مناسب تر و… از جمله عواملی می باشند که باعث می شوند هزینه ی نهایی تمام شده برای شما مقداری فرق داشته باشد ولی به شکل کلی برای آزمون یوس در داخل کشور ترکیه ۴۰ لیر و برای خارج از کشور ترکیه هزینه ای بالغ بر ۹۰ لیر یا ۱۵ یورو خواهد بود.

احتمالا از خود سئوال کنید که کاربرد آزمون YOS چیست و چه مزیت هایی دارد؟ چرا باید در این آزمون شرکت کنم و چه ضرورتی دارد؟ جواب کامل این سؤال را در ادامه خواهیم داد همراه توران پارس باشید. کاربردها و مزیت های آزمون YOS به طورکلی به شرح زیر است: چنان چه تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه را دارید آزمون YOS و داشتن نمره ی قبولی عالی به شما کمک خیلی زیادی خواهد کرد تا در دانشگاه های تراز اول مشغول به تحصیل شوید. به شما کمک خواهد کرد تا به عنوان شخص حرفه ای شناخته شوید و اعتبار خود را در کشور ترکیه زیادتر کنید. بعضی از افراد حتی چنان چه برای تحصیل هم مهاجرت کنند، در کنار تحصیل می بایست به انجام کار هم مشغول شوند. قبولی در آزمون YOS، حتی در پیدا کردن فرصت های شغلی بهتر هم کاربرد دارد. قبولی در آزمون یوس باعث می شود به شرکت های برتر در کشور ترکیه نشان دهید که سطح و دامنه ی ارتباطی شما حرفه ای و توانایی کار در این شرکتها را دارید. در صورتی که تمایل به مهاجرت و زندگی در کشور ترکیه را دارید، قطعا تسلط به زبان ترکی از ملزومات بوده و قبولی در آزمون YOS با نمره ی سطح بالا، این مورد را تأیید و به شما کمک می کند. برای گرفتن ویزا قطعا احتیاج به ارائه ی مدرک زبان معتبر برای اثبات قدرت زبان ترکی خود دارید که آزمون YOS با داشتن معتبرترین مدرک زبان ترکی در این کشور، نقطه ی اتکا و قدرت خیلی مهمی برای شما به حساب می آید.

آزمون YOS مثل همه ی آزمون های دیگر دارای شرایطی است که در آن تعیین می کند چه اشخاصی واجد شرایط و چه افرادی غیر واجد شرایط برای شرکت در این آزمون می باشند. در صورتی که یکی از موارد زیر ارائه شده منطبق با شرایط نباشد، از ادامه ی روند ثبت نام جلوگیری می کند. همین طور لازم است که در این بخش افراد واجد شرایط را ذکر می کنیم و خارج از آن، افراد واجد شرایط برای شرکت در آزمون YOS نخواهند بود: حداقل سن برای این آزمون وجود ندارد بنابر این همه ی افرادی که مقطع پیش دانشگاهی را به پشت سر گذاشته اند با شرط رعایت موارد که در ادامه گفته شد، مجاز به شرکت در آزمون YOS هستند. متقاضی شرکت در آزمون قطعا می بایست دارای پاسپورت معتبر باشد و تاریخ انقضای آن مهلت داشته باشد.
اگر تمایل به تحصیل، کار و زندگی در ترکیه هستید، واجد شرایط محسوب می شوید. برای افراد متخصص و حرفه ای در زمینه ی پزشکی که مایل به مطالعه یا کار در کشور ترکیه باشند مناسب خواهد بود. چنان چه تابعیت کشور ترکیه یا قبرس شمالی را داشته باشید ولی ۳ سال آخر دبیرستان را در این کشور نگذارنیده باشید، جزء افراد واجد شرایط خواهید بود در غیر این صورت واجد شرایط شرکت در آزمون YOS نیستید. در صورتی که هنگام تولد تابعیت کشور ترکیه را گرفته باشید و بعد با تأیید وزارت خانه ی این کشور، از تابعیت آن خارج شده باشید، به شرط داشتن مدارک لازم، واجد شرایط شرکت در آزمون YOS خواهید بود.

آزمون یوس که به عنوان مجوز ورود دانشجویان بین المللی به دانشگاه های این کشور اجرا می شود، دارای ۵۰ نمره است و بر حسب تعداد پاسخ های درست شما محاسبه شده و به ازای هر ۴ جواب نادرست، یک جواب درست هم حذف می شود. برای وارد شدن به دانشگاه های پزشکی این کشور، حداقل می بایست از ۵۰ نمره، نمره ی ۴۰ را کسب کنید و برای رشته هایی که به شکل آموزش از راه دور باشند، حداقل نمره ی لازم، ۳۰ است.

بخش دوم این آزمون، اساس سنجش میزان تسلط دانشجویان نسبت به زبان ترکی می باشد و هیچ تأثیری در نتیجه ی آزمون نخواهد داشت ولی چنان چه نمره ی مساوی با شخص دیگری دریافت شود، در این شرایط امکان دارد نمره ی این قسمت هم لحاظ شود. بنابراین برای وارد شدن به دانشگاه های پزشکی رقابت سختی دارید و می بایست بیشتر از ۸۰ % نمره را کسب نمایید تا بتوانید جواز ورود به دانشگاه پزشکی مد نظر خود را بدست آورید. پس پیشنهاد می شود شدیدا خود را برای این آزمون آماده سازید.

آزمون YOS برای دانشجویان بین المللی که خواهان تحصیل در دانشگاه های ترکیه در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس هستند، اجرا می شود. بنابر این از اعلام نتایج به وسیله ی خود سایت دانشگاه انتخابی دانشجو، به مدت دو سال اعتبار دارد. نکته ای که درباره مهلت اعتبار نتایج و مدرک آزمون یوس در ترکیه وجود دارد این است که در اکثریت موارد دو اعتبار اعطایی به دانشجوی بین المللی، فقط نزد دانشگاه انتخابی پذیرفتنی می باشد و به جزء در موارد استثناء، در موارد دیگر برای دیگر دانشگاه های ترکیه مورد قبول نیست. مثلا چنان چه دانشگاه ازمیر ترکیه را انتخاب کنید، نمرات قبولی و مدرک آزمون YOS شما فقط برای این دانشگاه دو سال معتبر است و به عنوان مثال برای دانشگاه حاجت تپه فاقد اعتبار خواهد بود. به این دلیل امکان انتخاب دانشگاه، موقع ثبت نام آزمون در روند ثبت نامی، قرار داده شده است.

همان گونه که ذکر شد و در مطالب قبلی هم گفته شد، دفترچه ی سؤالات آزمون YOS متشکل از ۲ قسمت اصلی است که قسمت اول مرتبط به آزمون هوش و ریاضی می باشد و قسمت دوم آن هم متشکل از سؤالاتی برای سنجش میزان تسلط فرد داوطلب در زمینه ی زبان ترکی می باشد. قسمت اول و اصلی آزمون که ملاک قبولی شما در دانشگاه انتخابی است، به طور معمول دارای هشتاد سؤال در زمینه ی هوش و ریاضیات است. سؤالات بخش ریاضی معمولا سی عدد و در حوزه ی مباحثی مانند ریاضیات عمومی و مثلثات می باشد و ۵ سؤال را هم هندسه تشکیل می دهد یا به عبارت دیگر سؤالات قسمت ریاضی، ۳۵ عدد است. قسمت هوش هم شامل ۴۵ سؤال است که در حوزه ی تفکر منطقی و اشکال سه بعدی می باشد. تعداد سؤالات قسمت اول آزمون YOS بسته به دانشگاه با هم فرق دارد و می تواند بین ۸۰ تا ۱۰۰ عدد باشد.
همین طور نسبت ۳۰:۵:۴۵ هم می تواند بسته به دانشگاه مورد نظر فرق داشته باشد. زمان جوابگویی به پرسش های این قسمت هم وابسته به دانشگاه انتخابی در طی فرایند ثبت نام داشته و بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه با هم فرق دارد. برای اطلاع دقیق از تعداد و زمان جواب گویی به سؤالات قسمت اول آزمون YOS می بایست به سایت دانشگاه منتخب خود مراجعه کنید.

قسمت دوم آزمون YOS، برای سنجش میزان تسلط داوطلب در زبان ترکی بوده و برخلاف قسمت اول، نمرات به شکل کیفی بیان شده و معیار قبولی داوطلب هم نیست. نمره ی این قسمت به شکل کیفی یعنی A,B و C مشخص می شود و برای جواب دهی به پرسش های این قسمت، ۶۰ دقیقه زمان لازم است و بسته به نوع دانشگاه هم زمان این بخش می تواند فرق داشته باشد و هم اینکه احتمال دارد به شما موضوعی داده شود و بخواهند پیرامون آن مطلبی یادداشت کنید. نکته  ای که درباره قسمت دوم آزمون YOS وجود دارد این است که چنان چه داوطلب نمره ی حد نصاب این قسمت را کسب نکند می بایست پیش از وارد شدن به دانشگاه مورد نظر خود، ۶ ماه دوره ی زبان ترکی را بگذراند.

در مورد آزمون YOS بایدها و نبایدهایی وجود دارد که چنان چه مایل به موفقیت در این آزمون هستید قطعا به آنها باید عمل کنید. این موارد به شرح زیر می باشند: حتما پاسپورت خود را به همراه داشته باشید و قطعا تاریخ انقضای آن را چک کنید. می بایست پاسپورت شما اعتبار داشته باشد. می بایست اصل پاسپورت را داشته باشید و به هیچ عنوان کپی آن مورد قبول نیست. مکان آزمون را دقیقا چک کنید و سریع¬ترین مسیر را از قبل تعیین نمایید. آزمون YOS کاملا قانونمند بوده و در رأس ساعت مشخص شده درب¬های محل برگزاری آزمون بسته می شوند. بنابر این به موقع رسیدن یک امر مهم به حساب می آید. نباید جملات و نمونه سؤالات آزمون¬های قبلی را حفظ کنید چرا که به هیچ وجه مشابه هم نخواهند بود و برای این کار می بایست خود را کاملا آماده کنید. نباید ثبت نام آزمون خود را به روزهای آخر موکول کنید به دلیل اینکه زمان¬ها محدود و انتخاب شما هم محدودتر می شود.

همان طور که در جریان هستید به مدت چندین سال آزمون YOS به شکل کاغذی اجرا شد و هنوز هم اجرا می شود. پس در این قسمت قصد داریم به بررسی معایب و مزیت های آزمون YOS به شکل کاغذی بپردازیم. مزیت های بسیار بزرگ آزمون YOS به شکل کاغذی، امکان نوت برداری، دایره کشیدن و نوشتن نکات مهم مد نظر داوطلبان بر روی برگه ی آزمون است. این کار کمک خواهد کرد تا شخص داوطلب به آسانی پاسخ درست را پیدا کند، ایده های خود را بررسی و پیش از وارد کردن پاسخ به داخل برگه ی مربوطه، آن را چک نماید.
یک معایب بزرگ آزمون کاغذی YOS ، نگرانی داوطلبان بابت دست نوشته ی ناخوانای خود یا بد نوشتن آن می باشد به خصوص اگر چندین بار خط خوردگی داشته باشد. در بعضی از موارد شخص تصحیح کننده ی اوراق امتحانی، به دلیل مشکل در خواندن پاسخ، نمی تواند به شما امتیازی بدهد و به اسانی امتیاز را از دست می دهید. عیب دیگر این نوع آزمون، وارد کردن پاسخ ها از برگه ی سؤال به برگه ی جواب خواهد بود که بعضی وقتها افراد تصحیح کننده متوجه اشتباهاتی مانند وارد کردن پاسخ درست در قسمت اشتباه و یا غلط انتخاب کردن گزینه ها با وجود اینکه در برگه ی سؤال گزینه ی درست انتخاب شده بوده است. پس این موارد معایبی هستند که نمی توان به آسانی آن ها را نادیده گرفت.

یکی از بزرگ ترین مزیت های آزمون کامپیوتری YOS، مرتبط به گستردگی و دامنه ی انتخاب شما درباره تاریخ و ساعت امتحان می باشد. در نوع کامپیوتری شما روزهای زیادتری را در اختیار دارید تا برای آزمون خود انتخاب نمایید ضمن اینکه تعداد مراکز ارائه دهنده هم نسبت به نوع کاغذی آزمون YOS خیلی زیادتر هستند. از طرف دیگر بزرگ ترین مزایای های آزمون YOS این است که نتایج آزمون خیلی سریعتر تعیین می شوند و در نهایت ۵ تا ۷ روز زمان انتظار است. از لحاظ نوشتاری، مزایای خیلی بزرگی که در نوع سیستمی نسبت به نوع کاغذی وجود دارد و به همه ی داوطلبان پیشنهاد می شود که فقط برای این مزیت هم که شده، نوع سیستمی را انتخاب نمایند، تصحیح اشتباهات تایپی و اضافه و پاک کردن کلمات به ساده ترین روش است. مثل هر نرم افزار تایپ دیگری، در نوع کامپیوتری هم می توانید کلمات را پاک و مواردی را بدون خط خوردگی و پاک کردن اضافه کنید.
براساس تحقیقات صورت گرفته سرعت تایپ معمولی بر روی کاغذ حدود ۳۱ کلمه در دقیقه می باشد اما در نوع تایپی در کامپیوتر به ۴۰ کلمه در دقیقه هم می رسد. این امر باعث صرفه جویی خیلی زیادی در زمان می شود. در نوع کامپیوتری آزمون YOS، به آسانی می توانید به وسیله ی ساعت کامپیوتر وقت را مدیریت نمایید و نگران پرت شدن حواس خود نسبت به گذر زمان نباشید همین طور اینکه به کمک نرم افزار موجود در آن، به آسانی می توانید تعداد کلمات را شمرده و استرس کمتری داشته باشید. در نوع کامپیوتری افراد کمی حضور دارند و این امر سبب آرامش خاصی در شما می شود. مشکل ورق زدن برگه ها و قاطی کردن پرسش ها و فراموشی لحظه ای را نخواهید داشت چرا که صفحه ی کامپیوتر به ۲ بخش سؤال و جواب تقسیم می شود. عیب بزرگ ترین عیب نوع کامپیوتری آزمون YOS این است که نمی‌توانید مثل نوع کاغذی، نکته و موارد را در آن یادداشت نمایید و تمرکز زیادتری داشته باشید. عیب دیگر آن، صدای تایپ کلمات کیبورد احتمال دارد خود عاملی برای حواس پرتی باشد. خستگی چشم ها در اثر نگاه کردن طولانی مدت به صفحهی کامپیوتر هم میتواند از مشکلات این نوع آزمون باشد.

آزمون YOS در دسته ی آزمون های بومی است که برای اشخاصی طراحی می شود که قصد تحصیل در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در کشور ترکیه را دارند. معمولا زبان آزمون YOS به ۲ صورت ترکی و انگلیسی می باشد و بعضی از دانشگاه ها حتی به زبان فارسی، نمونه سؤالات را می گذارند.

مدت زمانی که آزمون YOS طول می کشد میان ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه خواهد بود که بسته به دانشگاه برگزار کننده با هم فرق دارد و نحوه ی کنترل زمان در این آزمون از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که اکثر افراد از کمبود زمان خود شکایت دارند. در این بخش به شما آموزش می دهیم که چطوری عمل کنید تا با این مشکل مواجه نشوید. 

رای قسمت اول آزمون YOS، مربوط به سؤالات هوش و ریاضیات بهترین کار، تمرکز بر روی سؤالاتی می باشد که می توانید به آن ها جواب دهید و آزاد کردن سؤالاتی که در پاسخ دادن به آن ها شک دارید. این سؤالات را در اخر آزمون، در صورتی که وقت اضافه ای داشتید، زمان صرف کنید. برای قسمت زبان ترکی، بهترین این است که نمره ی این بخش هیچ تأثیری در قبولی یا عدم قبولی شما ندارد بنابر این هیچ استرسی نداشته باشید. درباره نحوه ی جواب دهی هم بهترین کار، عمل کردن به شیوه  ی بالا است.

آزمون YOS، از جمله آزمون هایست که فقط در کشور ترکیه برگزار می گردد. هدف برگزاری این آزمون، سنجش قدرت زبان ترکی دانشجویان بین المللی می باشد که تمایل به ادامه تحصیل، کار و فعالیت در این کشور را داشته باشند. آزمون YOS برای دانشجویان بین المللی گزینه ی واجب است و فقط در میان دانشگاه ها و مؤسسات خود کشور ترکیه دارای اعتبار بوده تا بتوانید میزان تسلط خود به زبان ترکی را به ثبت نمایند. این آزمون برای مقاطع لیسانس و فوق لیسانس احتیاج است و چنان چه رشته ی تحصیلی شما به زبان انگلیسی تدریس نشود، قطعا می بایست در این آزمون شرکت نماید. پس همان گونه که متوجه شدید، این آزمون به وسیله ی دانشگاه ها و مؤسسات خود کشور ترکیه طراحی و اجرا می گردد و برای خود آن ها هم اعتبار دارد و در کشورهای دیگر ملزم به رعایت ضوابط خود آن ها هستید.

برای شرکت در آزمون YOS، هر تعداد دفعات که تمایل داشته باشید می توانید در آن شرکت نمایید و از این بابت هیچ محدودیتی وجود ندارد.

آزمونYOS مثل هر آزمون دیگری، فرصت اعتراض به نمره در آن وجود دارد که دانشجویان چنان چه نسبت به نمره ی خود اعتراضی دارند، در فرصت مشخص شده، فرم مربوطه را پر می کند و با توضیحات کامل نسبت به نمره ی خود اعتراض خود را ثبت می نمایند. دانشگاه مربوطه هم بعد از گرفتن فرم نسبت به بررسی آن اقدامات لازم را انجام می دهد.
چنان چه که اعتراض شما مورد تایید قرار گیرد، هزینه ی پرداختی برگشت داده خواهد شد و در غیر این صورت، بازگشت پول را انجام نمی شود.
نکته ای که درباره اعتراض نسبت به نتیجه ی آزمونYOS وجود دارد این است که، چون این آزمون به وسیله ی هر دانشگاهی طراحی و اجرا می شود ، زمان اعتراض نسبت به آن، مثل روز برگزاری آزمون می تواند فرق داشته باشد یا یکسان نباشد.

همان گونه که ذکر شد، آزمون یوس به وسیله ی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور ترکیه طراحی و اجرا می شود. که به طور معمول هر سال در ماه های بهمن زمان ثبت نام این آزمون آغاز میگردد که به علت طراحی سؤال توسط دانشگاه های مختلف، زمان ثبت نام و روز برگزاری آزمون هم با هم فرق دارند. ولی همه ی تاریخ ثبت نام ها در همان تاریخ بهمن ماه انجام می شود و فقط در روز ثبت نام با همدیگر فرق دارند.

شما میتوانید در ۲ یا ۳ قسط شهریه دانشگاه را پرداخت کنید، البته اگر یکجا پرداخت کنید حدود ۵% تخفیف دریافت می کنید.

در بعضی مواقع گفته می شود که محدودیت سنی برای آزمون YOS زیر ۱۶ سال می باشد. در اصل آزمون YOS برای همه ی افراد مجاز بوده و هیچ مشکلی ندارد. دلیل این بند در محدودیت سنی، در اصل یک توصیه می باشد چرا که هیچ فایده ای برای افراد زیر ۱۶ سال نخواهد داشت. به علت اینکه تا ۱۸ سالگی شخص وارد دانشگاه نمی شود و مدت زمان اعتبار آزمون YOS هم ۲ سال خواهد بود پس دوباره می بایست در آزمون شرکت نمایند. بنابراین برای این افراد شرکت در آزمونYOS منطقی نیست. از طرفی دیگر هم تا موقعی که شما دوره ی دبیرستان را به پایان نرسانده اید، مجوز ثبت نام در آزمون به شما داده نمی شود.

سوالی دارید؟ همین حالا مشاوره رایگان بگیرید!

۷ روز هفته، ۲۴ ساعته پاسخگوی شما عزیزان هستیم.

۰۲۱-۲۸۴۲۷۱۵۰
۰۹۳۷۸۱۹۱۱۶۹
۰۹۱۹۳۰۱۰۸۲۳

پریا

چطور میتونم کمکتون کنم؟

سلام، پریا هستم ، هر سوالی در خصوص تحصیل در ترکیه دارید از من بپرسید.